Costume National 21

Rytietiškų-prieskoninių kvapų grupė man ryškiausiai asocijuojasi su šios kategorijos kvapais-ikonomis – YSL Opium (1977) ar Coco by Chanel (1984). Ryšku, stipru, efektinga. Tačiau jeigu pastarieji atrodo pernelyg drąsūs, o prieskoniai niekaip neišeina iš galvos ir nepalieka ramybėje, tuomet kaip alternatyvų variantą būtinai reiktų išmėginti Costume National 21.

© Foto/Margot blogas

Impresijos: tai ganėtinai netradicinis kvapas, kurio „vinis“ – prieskonių derinimas su pienu (!). Lygiai taip pat, kaip ir verdant indišką masala čai iš gvazdikėlių, cinamono, muskato, imbiero, kardamono ir juodosios arbatos mišinio, kuris ruošimo pabaigoje sušvelninamas pienu bei cukrumi. Šįvakar kaip tik šią egzotišką arbatą ir viriau (žr. nuotrauką aukščiau); ir nors jos kvapas truputį šaižesnis už CN 21, tačiau asociatyvinėms paralelėms jis šiuo atveju – idealus. Aitrumas CN 21 nuolat rungiasi su saldaus pieno švelnumu. Gal todėl vieni apie jį atsiliepia kaip apie daugiau vyrišką, kiti – kaip apie moterišką, o treti – kaip apie tikrą unisex. Aš pati visgi linkstu prie pastarosios grupės ir sėkmingai juo kvėpinuosi šaltuoju metų laiku.

Faktologija: kvapas buvo sukurtas 2007 metais, Costume National mados namų 21-ųjų gyvavimo metinių proga; kaip teigiama CN marketingo pranešimuose, jis yra sukomponuotas iš dvidešimt ir vienos natos, labiausiai patikusios CN įkūrėjui, dizaineriui Ennio Capasa’i. Kvepalų autoriai – Juliette Karagueuzoglou ir IFF komanda. Beje, šiais metais Juliette gavo Fashion Group International apdovanojimą kaip „kylanti žvaigždė“ (Rising Star Award) komandinio darbo kategorijoje.

21 nata: bergamotė, šafranas, pipirai, neroli, pienas, opiumas, šalavijas, kuminas, bičių pienelis, pačiulis, agarmedis, kedras, vanilė, ambra, tongapupė, kašmeranas, smilkalai, samanos, santalas, vetiverija, muskusas.

Comments

  1. Kazkada pirkdama kvepalus kremineje gavau sio kvapo losjono kunui megineli.Ohoho...visu pirma,kavapas itin intensyvus,ir,kaip pastebejau,kazkaip keistai veikiantis vyrus-priejus arciau ,kolegos kazkaip sunerimdavo,pradedavo dairytis,lyg kazko ieskoti istiese kaklus.Man paciai,tai lyg koks "nuodemes"kvapas,lyg moterisku ir vyrisku kvepalu misinys,taip galetu kvepeti dama,kuri visa nakti praleido dzentelmeno,kvepiancio gerais kvepalais ir rukancio brangius cigarus,draugijoje.Vienintelis sio kvapo minusas-man nuo jo paskausta galva.Beje,losjono kvapas man labiau patiko ,nei paciu kvepalu,pirmas toks atvejis mano gyvenime.

    ReplyDelete
  2. Graži interpretacija. Ir dar viena, patvirtinanti, kad kvapas suvokiamas kaip ribinis tarp vyriškų ir moteriškų :)

    ReplyDelete
  3. Labai taiklūs apibūdinimai šiam kvapui pateikti anonimo komentare. Aš kvėpinuosi šiais kvepalais, ir man taip pat tai yra meilės nakties, "nuodėmės" kvapas. Išskirtinis kvapas, jaudinantis..traukiantis, viliojantis, paslaptingas. Su virpuliu..

    ReplyDelete
  4. Man jis per daug vyriškas pasirodė.

    ReplyDelete
  5. Man jis - pats pačiausias. Labai moteriškas;)

    ReplyDelete
  6. vienas geriausiu parfumeriu darbu,tik turiu nuvilti internautus,kad pasirode e-parduotuvese tobulu klastociu is Dubajaus, gaila,kad niekas LT negali ju sutvarkyt

    ReplyDelete
  7. labai noreciau isigyti costume national 21, tik niekur nerandu, gal galit padeti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Creme de la creme" ju nebeturi? Jei nebeturi, tuomet liudna, teks panarsyti po e-parduotuves arba parfumeriniu forumu skelbimus.. Laime, kad kol kas jie nera retenybe.

      Delete

Post a Comment

Popular Posts