Nuosavą Féminité du Bois turi ir Ulric de Varens

Sename, 2000 metų interviu, vienas garsiausių šiandienos parfumerių Pierre’as Burdonas į klausimą, kokie kvepalai jam nepatinka, atsakė, jog tai – imitacijos, nes jos yra bevertės. Kartu su Christopheriu Sheldrake’u sukūręs Shiseido „Féminité du Bois“ (1992) ir be galo didžiavęsis šia savo kompozicija bei novatoriškai čia panaudotomis kumino bei kardamono natomis, jis ją ėmė ir tiesiog tiesmukai „suimitavo“ 2008 metų Ulric de Varens Original serijos kvepaluose „Oriental Night“.

Nežinau, kaip tiksliau pavadinti tokio pobūdžio „kūrybos aktą“, kai kūrėjas savo ankstesnį genialų kūrinį su(pa)prastina ir kaip naują parduoda kitam gamintojui. Ši patirtis man buvo turbūt pats didžiausias netikėtumas per pastaruosius metus – suvokimas, kad komerciniai gamintojai pradėjo imituoti ir geisti nišinės parfumerijos kompozicijų.

Pauostykite tos pačios Ulric de Varens Original serijos kvepalus „Russian Legend“. Ar nepasirodys jie jums tarsi Parfum d`Empire „Cuir Ottoman“ atgarsis? Arba „African Queen“... Kažką primena taip pat, ar ne? Nepaisant etinio momento, šią Pierre’o Burdono suformuotą Varens seriją tikrai galima pavadinti itin vykusia ir puikiai išlaikančią kainos ir kokybės santykio egzaminą. Tik gaila, kad Lietuvos pardavėjai atsivežė ją nepilną – kaip tik be tų dvejų mano minėtųjų ir tikrai ryškiausių iš viso kolekcijos dešimtuko (Rytietiškos nakties bei Afrikos karalienės). Latviai šiuo požiūriu turi geresnį skonį - Rygoje radau išstatytą visą Varens Original asortimentą.

Comments

Popular Posts