Rania J. Ambre Loup: vilko prijaukinimas

Miško proskyna. Garuojanti karšta arbata su romu ir medumi. Kažkas išsitraukia škotišku tartanu margintą gertuvę su dūminiu viskiu, atidaro ją, bet netrukus vėl padeda – užteks arbatos su romu. Kojas šildo laužas, aukštyn tykiai kyla dūmo gija. Čia pat – nerūpestingai numesta tvirtos odos kuprinė, dar nepraradusi savo raw kvapo. Viskas rupu ir tikra.

Toks yra mano sufantazuotas paveikslėlis, uodžiant nepriklausomos, Paryžiuje reziduojančios parfumerės Rania J. kvepalus „Ambre Loup“, ambros vilką. Kvapas toli gražu ne naujas ir ne kartą jau aprašytas užsienio apžvalgininkų. Žinojau jį ir pati, bet tik dabar, itin dėmesingai įsigilinus į ambros temą, panūdau jį panarstyti kiek detaliau. 

Mano nupasakota scena miške lengvai transformuojasi į jaučiamas aromato natas: tai saldinta žolių arbata, prieskoniais turtingas romas, dūmo pojūtis, šviežiai išdirbta oda. Akivaizdu, jog tai nėra tiesiog šilta hedonistiška ambra tingiems pasivoliojimams ant lovos, kokius matome XIX a. orientalistinių temų tapyboje. Tai yra ambra su nervu, ambra su charakteriu, tokia, kuri šiaušia keterą ir šiepia iltis. Laukinė ir tamsi, vilkiškos prigimties. Kad ją prisijaukintum, kad nuslopintum tą laukiniškumą, reikalingas laikas. O su juo procesai vyksta intensyviai. Netrukus supranti, kad vilko kailyje iš tiesų slepiasi švelni siela. Kvapas po valandos pradeda pastebimai minkštėti ir skaidrėti, jis šyla tol, kol pasiekiami turtingi labdano dervos ir vanilės ištekliai. Pasikvėpinus „Ambre Loup“, šiose brangenybėse galima maudytis per visąnakt, iki kito ryto – toks aromato patvarumas. Kol vėl nepasikvėpinsi iš naujo ir nepažadinsi vilko, ramiai užsnūdusio prie tebesmilkstančios ugnies. 

Šis aromatas yra pavyzdys, kad šalia bene populiariausios šiuo metu gurmaniškos ambros, šalia komfortiškos, rytietiškas scenas piešiančios ambros yra ir kitokia, pritinkanti net maskuliniško charakterio asmenybėms. Būtinai rekomenduoju išmėginti tiems, kurie ambriškus kvepalus aplenkia iš tolo.

Natos 
Viršutinės: gvazdikėliai, prieskoniai 
Širdies: Peru balzamas, labdanas, vanilės absoliutas
Bazinės: agarmedis, gvajokas, kedras.

Koncentracija: Eau de parfum, 50 ml, 100 ml, 8.8 ml, 2 ml.

Reviu parašytas gavus kvepalų mėginėlį iš Visokių daiktų krautuvėlės

Comments

Popular Posts