Juozas Statkevičius Rouge de Paris: seksas Paryžiuje?

Raudonos kodą supranta visi. Paryžiaus raudonos – juo labiau. Itin akivaizdus tas kodas yra vaikštinėjant po „Moulin Rouge“ rajoną jau sutemus. Ar buvot kada? Jei taip, vadinasi, viską suprantate, detalizuoti nereikia. Ne veltui būtent nuo šitos Paryžiaus vietos pradedu apie naujausius Juozo Statkevičiaus kvepalus „Rouge de Paris“ (lietuviškai – „Paryžiaus raudona“). Jų visi laukė jau keleri metai, nes pirmieji juodieji Juozo kvepalai savo laiku buvo tapę tam tikru reiškiniu. Ir šitas faktas bei tai, kaip pats dizaineris kvapą apibūdina savo soc. tinkluose, jau yra pretekstas nekasdieniškam įvykiui Lietuvos parfumeriniame pasaulėlyje. Koziriai prieš jūsų akis: #sex #love #sexas #antraudonokilimo, arba kiek išsamiau: „Elegantiski sexsy nagli ryskus! Afrodiziakas eina is proto visi ir visos sexy fashion art!“ (kalba neredaguota). 
Sex sells, kaip sakoma, todėl viskas čia suprantama. Bet pažiūrėkime, apie ką gi yra pats kvapas – gal tai tik žodžiai, paroles, paroles, kaip toje prancūziškoje dainoje? 


O kvepalai visgi ir yra būtent apie „tai“. Jeigu jų dar neuostėt, bet norit čia ir dabar įsivaizduoti, tai paprasčiausiai būtų prisiminti Gucci „Rush“ ir jo efektą. Kai prieš du dešimtmečius sprogo „Rush" bomba, buvau žalia studenčiokė ir – ką jau čia slėpti – Senamiesčio naktinėtoja. „Brodvėjus“, „Savas kampas“, „Universiteto Pub'as“ buvo kaip antri namai, o Gucci „Rush“ – atpažįstamas tų vietų ir laikų fonas. 


Mano kambariokė jais kvėpinosi, aš pati jais kvėpinausi – iki šiol turiu tą daug mačiusią raudoną „kasetę". Ne viena jų norėjo ir ne vienas bernas žinojo tą kvapą mintinai, duodu galvą, žino ir iki šiol. Tai štai Statkevičiaus „Rouge de Paris“ kalba ta pačia kalba. Lateksas, vinilas, lakas, saldi žvilganti plastiko rožė bei galingas vanilės / pačiulio duetas. Ir – svarbus momentas! – nuo pat pradžių iki galo išliekanti slãptą (jei nepasakius, nepadorų) kūnišką pojūtį sukurianti rūgštẽlė. Tokia paprastai tvyro ankštuose, retai vėdinamuose persirengimo kambariuose ir grimerinėse, kur viskas persismelkę kūnų šilumos, scenos kostiumų, pudros ir raudono sodraus lūpdažio kvapo. Iš pradžių tai bergamotės efektas, o vėliau tą darbą perima santalmedžio nata. Nemažai žmonių pastarąją suvokia būtent per saldų rūgštumą (dažnas net palygina su rasalu (sic!), tik „Rouge de Paris“ jis ne toks intensyvus ir labiau asocijuojasi su vaisine persikų nata įžūliai saldžios vanilės padaže. Taip, gurmaniškas yummy, o gal, tiksliau, „ateik čia“ elementas šiuose kvepaluose tikrai yra. Ir turiu patvirtinti, kad paties Statkevičiaus haštagai kreipia teisinga linkme. Gaila, naktinių klubų (kai atsidarys po karantino) tikrinti jau nesiimsiu, bet labai natūraliai „Rouge de Paris“ įsivaizduoju būtent tokioje ir panašioje atmosferoje. Bet tai jau būtų seksas Vilniuje, ne?

Natos
Viršutinės: bergamotė, kardamonas; 
Širdies: rožė, jazminas, tuberoza; 
Bazinės: vanilė, pačiulis, santalas, muskusas.

Raktiniai žodžiai: raudona, saldu, intensyvu, įžūlu, karšta.

Koncentracija: Eau de parfum, 50 ml

Comments

Popular Posts