"Le Snob: Perfume" - kvepalų snobo pradžiamokslis

Knygos parfumerine tematika - antroji mano aistra. Nesvarbu, kad dauguma jų (ypač albuminio tipo) dar ir dar kartą perrašo parfumerijos istoriją, gamybos būdus, pateikia populiariausių "nosių" bei mados namų biografijas ir t.t., ir pan. - visos jos teikia begalinį jei ne skaitymo, tai bent neskubraus vartymo malonumą. Šį kartą ant mano stalo atsidūrė mažutė, į kišenę telpanti "Le Snob" serijos Dariusho Alavi knygelė "Perfume" (2012). Tokio tipo leidinius kaip šis, aš vadinu "troleibusinėmis", kelioninėmis arba "vieno vakaro" knygomis, nes prisėdi ir vienu ypu sudoroji: skaniai bei lengvai, nelyg kąsnio dydžio desertą.


Ką joje rasite? Jei esate tik pradedantis kvepalų snobas, tai pačią reikalingiausią informaciją (kitaip tariant, abėcėlę), kurios nežinant, apie parfumeriją kalbėti neįmanoma; daugybę praktinių patarimų, dalijamų pasaulinio garso specialistų, tokių kaip Roja Dove, Francis Kurkdjian, Andy Tauer ir kt.; labai koncentruotus kvepalų klasikos ir neklasikos aprašymus, kurie patiks tiems, kas nelabai toleruoja akiplėšiškai subjektyvų ir cinišką Luca'os Turino rašymo stilių.


Puiki dovana pirmuosius žingsnius parfumerijoje žengiančiam draugui. Negarantuoju, kad perskaičius šią knygą tapsite kvepalų žinovu, bet smalsumą pažadinti ji yra pajėgi.

Comments

Popular Posts