"Hermès" metamorfozės: naujos epochos pradžia?

Po to, kai 2013 metų pabaigoje prabangos prekių namai "Hermès" paskelbė apie naujo parfumerio priėmimą (kol kas pareigose paliekant ir ilgametį, nuo 2004 metų "Hermès" dirbantį aromatų kūrėją J.-C. Ellena'ą), sunerimo visa parfumerijos mylėtojų bendruomenė. Kur link einama, ko šiuo veiksmu siekiama ir kuo visa tai gali baigtis? Kol kas apsiribojama tik įvairiausiais spėliojimais ir prognozėmis, kurių liūdniausi yra nieko gero nežadantys scenarijai ir palyginimai su "Guerlain" namų istorija po paskutiniojo Guerlainų dinastijos atstovo pasitraukimo, gresiantis pataikavimas plačiųjų masių skoniui ir posūkis į komercializacijos bei absoliutaus nusipiginimo kelią.


Kita vertus, girdisi balsų, besidžiaugiančių būsimais pokyčiais ir naujuoju parfumerės Christine Nagel vaidmeniu, palaipsniui visiškai pakeisiančiu Ellena'ą. Juk iki pastarojo atėjimo į garsiuosius mados namus, "Hermès" didžiavosi absoliučiai kitokio pobūdžio kvepalais. Prisiminkite "Amazone", "24 Faubourg", "Caleche", "Equipage", "Rouge Hermès", etc., iš kurių visi yra arba stiprūs šiprai, aldehidinėmis natomis inkrustuotos sunkiasvorės gėlių puokštės, arba šiuo metu populiarumą praradę džentelmeniški papartinių šeimos atstovai. Ellena radikaliai pakeitė kryptį, rinkdamasis skaidrius ir besvorius kvapų įvaizdžius, o tai atvedė naują lojalių ir žymiai jaunesnių klientų kartą.

J.-C. Ellena
Panašu, kad namams ir vėl subrendo poreikis atsijauninti, o iš Šveicarijos kilusi Christine Nagel tam yra puiki kandidatūra. Jos darbų sąraše - tokie bestseleriai kaip "Miss Dior Cherie", Narciso Rodriguezo "For Her", legendiniai "Fendi Theorema", didelė dalis "Jo Malone" asortimento ir dar krūva šiandien itin populiarių aromatų.

Christine Nagel
Oficialiai išplatinta "Hermès" versija teigia, kad dirbdamas su Christine Nagel, Ellena palaipsniui perduos senųjų mados namų parfumerijos filosofiją naujajai "nosiai". O atėjus laikui, sklandžiai perleis vairą į rankas, kurios, kaip tikimasi, atvers naują puslapį "Hermès" istorijoje. Stipru? Manau, kad taip. Bet negalėčiau ramia širdimi pasakyti, jog naujausių "Hermès" kvepalų laukiu be nerimo. Pamatysim, t.y. užuosim jau visai netrukus.

 foto: vogue.fr, lexpress.fr

Comments

Popular Posts