Parfumerija gruodžio spaudoje

"Moteris" spausdina tris straipsnius apie verslo moteris, tarp kurių - ir nišinės parfumerijos bei kosmetikos parduotuvės "Autent Parfume", įsikūrusios Vilniaus Senamiestyje, savininkė Jūratė Deveikienė. "Lėtas verslas yra gražus, tačiau tikrai nelengvas", - pasakoja ji apie sudėtingą pradžią, vėliau sekusius iššūkius ir po truputį ateinantį pasitikėjimą bei pripažinimą ("Lygiuotis į japonus", - psl. 72).


Tame pačiame žurnale rasite tekstą "Aistringa sielos kelionė", supažindinantį su neseniai mūsų rinkoje pasirodžiusiais "Mendittorosa" kvepalais ir jų kūrėja itale Stefania Squeglia. Lietuvoje apsilankiusi savo kurtų aromatų pristatyme, ji supažindina su naujųjų kvapų trilogija ir kelią, kuris buvo nueitas iki kol atsirado šie Sicilijos įkvėpti opusai. "Vaikystėje kūriau aromatus nieko apie juos neišmanydama. Rinkau žiedlapius, senovinių kvepalų, įvairių medžiagų likučius, dėjau juos į močiutės stiklainiukus, skirtus pomidorų padažui, (...) ir laukdavau" (psl. 152).


"L'Officiel" turinyje - platus Rimantės Budrytės-Kvietkauskienės iš "Minervos blogo" tekstas "Smilkalai ir parfumerija: kelias į vidinį žmogaus pasaulį". Autorė supažindina bene su vienuolika "Creme de la Creme" parduotuvės aromatų, kuriuose pirmu smuiku griežia smilkalai. Jeigu esate neabejingi šiai kvapiajai natai, bet nežinote, nuo ko pradėti paieškas gausioje pasiūloje, publikacija galėtų būti atspirties tašku (psl. 84).

Ten pat - žurnalistės Allos Gofman tekstas "Kvapiosios dovanos: mitai ir realybė" (psl. 88) gvildena prieškalėdiniu laikotarpiu ypač aktualią temą - dovanoti kvepalus, ar visgi ne. Šaltas požiūris be sentimentų į šią daug kam iškylančią dilemą. Paskaitykit, jeigu abejojat - bus ramiau :)


Žurnalas "370" publikuoja "Creme de la Creme" projektą, skirtą "Editions de Parfums Frederic Malle" (psl. 16). "Šiandien jaučiu, kad kaip priešingybę celebrity kvepalams, kurie tapo "praskiestomis sultimis", reikia kurti tikruosius, nes šie išnyks, kaip kad išnyko rankų darbo pirštinaitės ar skrybėlės". Lakoniškai pristatoma įspūdinga šio genialaus leidėjo biografija, požiūris į parfumeriją ir viso to išdava - dvidešimt neeilinių kvapų, kurių aprašymų čia nerasite. Bet tai tik į gera, nes uostyti neturint išankstinės nuostatos - kurs kas įdomiau.


Jei radote daugiau - prašau pasidalinti komentaruose ;)

Comments

  1. Džiaugiuosi už Jūratę. Autent parfume butikas tikrai vertas atskiro straipsnio.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts