Nauja knyga: „Chanel N°5 paslaptis“

Valio, valio!! Jau turiu Kalėdinės dovanos sau idėją! Leidykla "Šarkos knygos" išleido dar net knygynuose nepasirodžiusią, bet jau jau netrukus į dienos šviesą išlįsiančią Tillar J. Mazzeo knygą „Chanel N°5 paslaptis“. Kaip rašoma knygos anotacijoje, tai "išsamus ir stulbinamas pasakojimas, įžvelgiant daugiau nei sklandantys gandai apie tikrąją N°5 atsiradimo istoriją, tapimą ikona ir nepaprastą sėkmę. Mazzeo nukeliauja laiku ir įsigilina į talentingos, kontroversiškos bei geležine valia pasižyminčios kvepalų verslininkės širdį, į Coco Chanel gyvenimą. Skaitytojas išvysta rožių plantacijas ir garsiuosius jazminų laukus, kuriuose prasideda kvepalų kelias, vėliau – laboratorijos ir valdybos posėdžių kabinetus, kuriuose aromatai ir seksas neatsiejami... Knygos autorė atveria duris ir į Chanel imperijos širdį – 31 Rue Cambon, pagrindinį Coco Chanel kompanijos butiką. Prieš šešetą dešimtmečių čia it skėriai supuolė amerikiečių prekybos pėstininkai, troškę gauti ir savo šalies merginoms parvežti magiškojo eliksyro, įkūnijusio Paryžiaus prabangą ir romantiką." Nekantrauju paimti į rankas!


Ir tikriausiai jau teko išvysti dar porą knygų, dedikuotų C.Chanel - iš prancūzų kalbos verstą Jean Leymarie albumą „Chanel“, išleistą bendradarbiaujant Prancūzijos ambasadai ir "L'Officiel" žurnalui beigi Justine Picardie "Coco Chanel. Legenda ir gyvenimas". Pirmoji jų - "kur kas daugiau nei legendinės mados kūrėjos biografija ir karjeros istorija. Joje daug meno ir mados paralelių, vaizdinių ir istorinių kontekstų. Apie legendinę asmenybę rašoma remiantis žmonių, kurie ją supo – menininkų, kultūros atstovų – patirtimi. Ši knyga pradedama trumpa mados ir drabužių istorija nuo senovės Egipto iki naujausių laikų, joje pristatomi svarbiausi Chanel kūrybinio kelio įvykiai bei žmonės, kuriuos ji sutiko ir kartais mylėjo: tokie menininkai kaip Picasso, Dali ir Lipshitzas, taip pat Colette, Jeanas Cocteau, Serge’as Diaghilevas, Igoris Stravinskis, Romy Schneider ar Luchino Visconti. Jos nepaprasto gyvenimo istorija iliustruojama meno kūriniais ir fotografijomis," – rašoma knygos anotacijoje.


Na o Justine Picardie knyga "Coco Chanel. Legenda ir gyvenimas" skirta Gabrielle's Chanel gyvenimui ir jį apipynusiems mitams, kuriuos ji pati apie save ir kūrė. Beje, labai gali būti, kad šis leidinys savo turiniu bus panašus į Marcelio Haedricho 1971 m. išleistą knygą "Coco Chanel secrète" - autorius buvo ne tik geras madam draugas, bet ir biografas, sekęs jos gyvenimą betarpiškai ir žinojęs daugybę "nepatogių" jos gyvenimo faktų. Įdomu, ką naujo bus atkapsčiusi Justine Picardie...


Užderėjo! :)

Comments

Popular Posts