Kvepiantys akmenys iš „Cartier“

Kvepalai nepaliauja buvę įkvėpimo šaltiniu. Štai „Cartier“ rudenį pristatė aukštosios juvelyrikos kolekciją „Sortilège“ („Burtai“) iš 90 dirbinių, įkvėptų parfumerijos. Gėlių, citrusų, papartinių, ozoninių, rytietiškų kvapų grupės įsikūnijo į brangiųjų akmenų, aukso ir platinos papuošalus, taip atverdamos naujas kūrybos erdves juvelyrikos srityje.


Ar smaragdai kvepia kaip vetiverija? Koks kvapas slepiasi už deimantų žėrėjimo? „Cartier“ namų parfumerė Mathilde Laurent ir ilgametė juvelyrikos kolekcijų direktorė Jacqueline Karachi-Langane pamėgino kartu atsakyti į šį klausimą ir kurdamos naująją kolekciją, įsivaizdavo, kad brangakmeniai gali skleisti aromatą. Be to, kvapus ir brangakmenius sieja kai kas daugiau – tai magija, kuri pasklinda tuomet, kai ir vieni, ir kiti sukontaktuoja su juos dėvinčio žmogaus oda. Tuomet ir įvyksta tai, kas sunkiai pasiduoda bet kokiai verbalizacijai, kitaip tariant, tiesiog burtai, kerai, arba, nemistifikuojant reikalo, – emocijų griūtis.


Derinti akmenis tarpusavyje tai tas pats, kas į vieną kompoziciją dėlioti kvepalų natas. Egzistuoja visiems profesionalams gerai žinomi akordai, kurie visada gerai skamba (tarkim, rožė ir pačiulis), tačiau „Cartier“ deklaruoja, kad tiek kurdami parfumeriją, tiek juvelyriką, jie ieško naujų kelių ir nebijo eksperimentų. Pasigrožėkim :)



Comments

Popular Posts