Alternatyvios dovanos Kalėdoms

Jeigu domitės kvepalais, tai tikriausiai žinot, jog dovanoti kvepalus – kad ir artimam žmogui – yra gana rizikinga (na, nebent tas žmogus yra garsiai prasitaręs, kas jam patinka). Ta proga Kalėdoms tikrai nesiūlysiu dovanoti naujo kvapnaus flakono, o verčiau pakišiu mintį išrinkti ką nors nuotaikingo ir labai netikėto, pavyzdžiui, Zielonka kvapų naikintojus. Naujosios technologijos pajėgios kvapus išvaryti iš bet kur – jūsų šaldytuvo, burnos, ką tik ragavusios česnakų, rankų, ką tik juos pjausčiusių, šuns, grįžusio iš šlapio miško ar prirūkyto darbo kambario. Tokių daikčiukų aptikau pirkti ir pas mus, AlanDeko parduotuvėse. Būtų įdomu išmėginti.


Tuo tarpu bulgariškus "La vie en rose" lašus, pagamintus iš Damasko ir baltųjų rožių, jau pratestavau pati. Skiestus vandeniu, vartojau "į vidų" prie baltai padengto stalo, papuošto rožių puokštėmis. Labai kvapnu ir tikrai labai gurmaniška. Rasite Kvapų namuose.


Žinau, ką pasiūlyti, jeigu nusibodo tradiciniai smilkalai. Rinkitės netradicinius smilkalus, pavyzdžiui, iš Homey parduotuvėlės. Šalavijų pundelis, sumazgytas lininiu siūlu ir padegtas, anot senųjų indėnų pasakojimų, gali net išbaidyti piktąsias dvasias! Be to, pas "Homey" įkūrėją Ievą rasite dar kai ko įdomaus ir labai kvapnaus. Mano favoritas - kanapių druska, kurią galima užsibarstyti tiesiog ant duonos su sviestu. Kvepia dieviškai! O kur dar visokie prieskonių, užaugintų Karmazinų kaime, mišiniai, kvapieji maišeliai ar jūros druska su žolelėmis... Alternatyvų prekybcentrių prekėms - į valias.


Kas dar? Mano dovanų krepšelyje būtų galima rasti ir rožių uogienės stiklainėlių. Pernai juos pirkau Vilniaus "Akropolio" "Vynotekos" skyrelyje (įsikūręs prie įėjimo Nr.2), šalia pelėsinio sūrio, itališkų makaronų ir kitų skanumynų. Ieškosiu ir šiemet, nes kas ragavo - visi gyrė.

Na, ir Pieno vonių muilas. Apgaulingos išvaizdos, nuotaikingas ir labai švelniai plaunantis. Visų parfumisčių favoritas :)

Comments

Popular Posts