Kai nėra kuo kvėpintis

Šiandien stovėdama prie kvepalų spintos supratau, kad yra kai kas bendra tarp jos ir moteriškos drabužinės. Taip, tai tas pats iš proto varantis "neturiu kuo kvėpintis/rengtis". Tik skirtumas yra tas, kad blogiausiu atveju išeiti pro duris gali nepasikvėpinusi, o apsirengti vistiek "kažką" reikės. Tačiau netgi žinant tai, rytinio kvėpinimosi problema nesumažėja.

Foto: "Everything" by Lernet and Sander

Vis žvilgčiodama į laikrodį ir skaičiuodama minutes, šalia rėkiant dviem mažamečiams džigitams, griebiu pirmą po ranka pasitaikiusį flakoną ir pagalvoju, kad "ai, šitas bus gerai". Ir tik išėjusi iš namų suprantu, kad gal "oi, ir vėl nepataikiau". Čia tas pats, kas per šiltai ar per plonai apsirengti, kas lyjant nepasiimti skėčio ar plieskiant saulei - tamsių akinių. Ir skubant tai nutinka nuolat. Problemos nėra tik tuo atveju, kai ant lentynėlės rymo vienintelis vienišas buteliukas, skirtas visiems atvejams. Na gerai, du - rytui ir vakarui. Arba vasarai ir žiemai. Tačiau kiek šitą tekstą skaitančiųjų gali pasigirti tik keletu flakonų? Ryžtingai nusprendžiau, kad ir be šitos, kiekvienai parfumistei pažįstamos problemos, streso man pakanka iki kaklo, tad reikia kažką daryti. O padariau štai ką - paskelbiau galiojančia naują taisyklę: neturi poros minučių kvepalų pasirinkimui - nesikvėpink visai, nes antraip bus tik blogiau. Bet gyvenimas rodo - blogai ir visai nepasikvėpinus. Netgi LABAI blogai. Taip blogai, kad kartais net gali prasidėti visaapimantis abstinencijos sindromas. Pažįstama, ar ne? Todėl ir šis, iš pažiūros, išganingas sprendimas netiko. Visgi viską išrišanti išeitis egzistuoja - ir ji labai paprasta bei reikalaujanti tik šiek tiek laiko (priklausomai nuo kvepalų spintos dydžio) ramiu paros metu. Taigi - iš visos savo kolekcijos tereikia išsirinkti vienus kvepalus, kurie taptų budintys ir stovėtų šalia raktų ir rankinės: visoms oro sąlygoms, visoms (ne)progoms ir prie bet kokio garderobo. Kad "jeigu ką", nebūtų traumos jais kvepėti. Iš pirmo karto atspėti tokius vienintelius-nepamainomus gali ir nepavykti (ir tai visai suprantama), bet bandant dar sykį - sėkmė neišvengiama. Sakau tai iš savo patyrimo. O jūs ar turite tokį asmens sargybinį?

Comments

  1. Sveiki! Taip, yra , ir net trys: Guerlain Terracotta Voile d'Ete, Aqua Allegoria Ylang Vanille bei Kenzo 7:15 am in Bali.
    P.S. Dekui uz si Blog'a :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vilma, puikiai! Trys dar geriau už vieną - ir pasirinkti ne problema, ir pritaikymas rafinuotesnis. Ir dėkui už dėkui ;)

      Delete
  2. Pradedant nuo galo - taip, turiu. Ir ne vieną: Mitsouko, Eau du Soir, Herba Fresca, Allure, Le Baiser Du Dragon , ... oi. Tuoj išvardinsiu visą savo spintukės turinį:) Taip ir yra, kad visi mano kvepalai man patinka ir pasikvėpinti nepatinkančiais tiesiog neturiu galimybės. Gal nesu tokia, kaip čia pasakius?... - išranki? rafinuota? subtilaus skonio? - kad kiekvienai progai/orui/rūbams/nuotaikai/metų ir paros laikui/aplinkai etc. turėčiau tik tuos ir ne kitus tinkančius kvepalus. Na ok, neinu į teatrą ar kalėdinį vakarą kvepėdama kokiais Aqua Allegoria ar Fiore d'Arancio, bet tokiomis progomis juk skiriama kažkiek laiko imidžui, tai ir apie kvepalus galima pagalvot. O pramiegojus ir lėkdama į darbą kvepalų pasirinkimui paskiriu kokias 2 ar 5 sek. - ir niekad nesijaučiu "per plonai ar per šiltai apsirengus".
    Bet daugmaž suprantu ir Margot. Kiekviena (-s) esam kitokia, kiekvienai savos parfumerinės problemos :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tikriausiai mano parfumerinė liga sunkesnės stadijos :))))

      Delete

Post a Comment

Popular Posts