Kvėpinimosi taisyklės (kurių nėra) ir maži, bet veiksmingi triukai

Kvėpinimosi įpročių klausimas, rodos, jau šimtus kartų išdiskutuotas ir jokių dar nežinomų įdomybių šia tema nebėra. Bet prieš kelias dienas susipažinau su viena moterimi (na, nebūtų ji profesionali fotografė!, t.y. žmogus, mokantis ne tik pamatyti, bet ir pats aplink save kurti grožį), kurios neįprastas kvėpinimosi būdas mane tiesiog apstulbino - apie tokį nebuvau nei skaičiusi, nei fantazavusi. Kaklas, užausiai ir viskas, kas arti veido, kvėpinama lengvais, perregimais aromatais, tuo tarpu viskas, kas yra žemiau - dar labiau įžeminama sunkiais rytietiškais kvapais.


Pati esu bandžiusi kvepalų sluoksniavimą, kai ant odos purškiama pora ar trejetas skirtingų kvepalų, taip sukuriant visiškai naują, nenuspėjamą ir niekam neatpažįstamą kompoziciją, bet aukščiau minėtasis atvejis - kitoks. Kvapai ne susimaišo, o pakaitomis tam tikrais intervalais išnyra tai vienas, tai kitas. Pagalvojau, kad čia galima įžvelgti net šiokią tokią filosofinę potekstę ir dar kartą įsitikinau, kad netgi tokia niekinga detalė kaip kasdieninis kvėpinimosi aktas yra labai iškalbinga. Beje, jeigu kas nors klaus, kaip reikia kvėpintis, nuo šiol turėsiu paprastą ir genialų atsakymą - taip, kaip norisi tau pačiam. Jokių taisyklių nėra, išskyrus vieną auksinę, telpančią į žodį "saikas". Na, gal ir dar vieną - negadinkite nei pure parfum (PP) koncentracijos kvepalų, nei rūbų, bandydami juos suporuoti vieną su kitu. PP draugauja tik su oda, ir tik su ja!

Foto: Zoe Gherter
O čia - keli mažiau žinomi triukai (ne taisyklės!), praversiantys kasdieniniame tualete:
- jei norite kvepiančių plaukų, bet bijote jiems pakenkti kvepaluose esančiu alkoholiu, purkškite ne juos, o šepetį, kuriuo šukuositės;
- jei norisi kvepėti ryškiai, bet ne per stipriai, išmėginkit paprastą ir veiksmingą būdą: drabužį kvepalais iškvėpinkite iš vakaro. Ryte kvapas ant jo bus pakitęs nežymiai, gerai išsilaikęs ir, svarbiausia - ne per stiprus. Čia tikras išsigelbėjimas tiems, kas netgi darbo dienos metu neįsivaizduoja savęs be rytietiškų, saldžių, svaigių kvapų (ir tiems, kam tenka būti šalia :)
- sluoksniuojant kvapus, reiktų prisiminti, kad pirmiau vertėtų purkšti sunkesnius, o vėliau - lengvesnius aromatus, mat atvirkštinė seka tiesiog "nuskandins" pastaruosius. Na, ir visai neblogai būtų prieš purškiant numatytą derinį ant odos, patikrinti jį, kad vėliau nebūtų nemalonių pojūčių. Geriausiai tam tiks bloteris ar nuosavas riešas iš vakaro.
- norėdami, kad kvapas ant odos būtų patvaresnis, prieš kvėpindamiesi patepkite kūną drėkinančiu kremu. Sausa, pleiskanojanti oda - blogas pagrindas kvepalams. Man labiausiai patinka bekvapiai, lengvai ir greitai susigeriantys losjonai.

Comments

  1. Margot!
    "...tokia niekinga detalė kaip kasdieninis kvėpinimosi aktas..."
    Aš Tave myliu ir skaitau šį blogą žavėdamasi, bet! Na kaip Tau ranka pakilo tokią frazę užrašyt?

    ReplyDelete
  2. Biologe, čia gi ironizuoju! :) Masėms juk taip ir atrodo - esu ne kartą tą patyrusi savo kailiu: pasikvėpinti išeinant iš namų yra tas pats, kas išsivalyti dantis, apsiauti batus ir pasiimti rankinę, t.y. veiksmas, neturintis jokio rituališkumo nei didesnės reikšmės. Tiesiog.

    ReplyDelete
  3. Bet iš konteksto ironijos nesimato. Ok ok, žinau, kad tau ne niekinga, tiesiog norėjau paburbuliuot pirmadienio rytą ir va radau dėl ko :) Nuobodu gi būtų visą laiką tik girt :) O tą aprašytą "dvigubo" kvėpinimosi būdą būtinai išbandysiu, kai sugalvosiu, kokius kvepalus taip derint.

    ReplyDelete
  4. flicum0enga_1994 Jill Smith Free Download
    limengunscor

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts