Tendencijos: parfumerija virtuvėje

Parfumerijos industrijos naujienos vis dažniau tampa įrodymu, jog šiai sričiai savo pačios vakuume darosi ankšta. Senieji parfumerijos namai intensyviai ieško naujų būdų, kaip išplėsti savo veiklos kryptis, kaip pritraukti naujų vartotojų ir kaip dėl sveiku protu nebesuvokiamos pasiūlos bei nepaliaujamai augančios konkurencijos neprarasti savo liūto dalies pelno. Štai "Guerlain", švęsdami įkurtuvių šimtmetį legendiniuose, Paryžiaus Champs Elysees 68 įsikūrusiuose savo "rūmuose" (užėjus ten išties apima jausmas, tarsi būtum peržengęs galingos šventovės slenkstį), rekonstravo ne tik interjerą, bet ir pačią parduotuvės koncepciją. Prieš kelis mėnesius amerikiečių architekto Peterio Marino atnaujintose ir dvigubai išplėstose erdvėse (dabar ši vieta yra apskritai pati didžiausia vieno parfumerijos gamintojo parduotuvė, per keturis aukštus aprėpianti apie 1600 kv.m !) atsirado ir iki tol nebuvusių zonų, pvz., mados zona, kurioje prekiaujama kvepiančiomis odinėmis pirštinėmis ir šilko šaliais, grožio institutas, veidrodžių salė (aliuzija į Versalį), kabinetas individualioms parfumerinėms konsultacijoms, nedidelis kvepalų flakonų muziejus, "Les Delices du 68" - "Guerlain" arbatų ir saldumynų kolekcija, kuriai buvo pasiskolinti žymiausiųjų aromatų, tokių kaip "Shalimar", "Liu", "Habit Rouge" ir kt. vardai.

© Carol Gillott
Nors pastarieji nublanksta prieš naująjį  restoraną "Le 68". Trejomis "Michelin" žvaigždėmis besididžiuojantis jo šefas Guy'us Martinas pagrindinį restorano meniu parengė mėgindamas perprasti legendinius "Guerlain" kvepalus bei glaudžiai bendradarbiaudamas su dabartine namų "nosimi" Thierry Wasseriu. Menkė su juoda maža saldymedžio suknele, Madagaskaro vanile paskaninta foie gras sluoksniuotoje tešloje, Šalimar sodų macarons'ai... - tai kulinarinės Martino fantazijos, inspiruotos kvepalų. 

Thierry Wasser (kairėje) ir Guy Martin restorane "Le 68" 
Ir tai ne vienintelis parfumerijos ir aukštosios gastronomijos meno produktas. Kol kas tai nėra masinė tendencija, bet keli iš eilės atvejai, kai bendram tikslui pasiekti bendradarbiauja "nosys" ir virtuvės meistrai, noromis nenoromis perša mintį apie neilgtrukus atsiversiančią Pandoros skrynią. Nors, pavyzdžiui, kvepalininko J.-C. Ellena'os ir jo seno bičiulio, garsaus Bretanės šefo su trimis mišelinais Olivier Roellingerio kūrybinis vaisius atrodo išties skoningas. Naujausias "Hermessence" kolekcijos kūrinys "Epice Marine" iš virtuvės pasiskolino prieskonių paletę (kuminas, kardamonas, cinamonas) ir škotiško Ailos (Islay) salos viskio "Bruichladdich" natas.

Olivier Roellinger ir Jean-Claude Ellena (dešinėje)
Ladurée, smart chaps that they are, have conjured up a macaroon inspired by the limited-edition La Tentation de Nina scent. Don't worry - it won't taste like the perfume spritzer at Harrods has just blasted you in the mouth. The tasty treats are lemon- and rose-flavoured and filled with raspberry jam.
Read more at http://www.tatler.com/news/beauty-flash/nina-ricci-macarons#24g0RpPMPBrwT4sx.99
Ladurée, smart chaps that they are, have conjured up a macaroon inspired by the limited-edition La Tentation de Nina scent. Don't worry - it won't taste like the perfume spritzer at Harrods has just blasted you in the mouth. The tasty treats are lemon- and rose-flavoured and filled with raspberry jam.
Read more at http://www.tatler.com/news/beauty-flash/nina-ricci-macarons#24g0RpPMPBrwT4sx.99
Ladurée, smart chaps that they are, have conjured up a macaroon inspired by the limited-edition La Tentation de Nina scent. Don't worry - it won't taste like the perfume spritzer at Harrods has just blasted you in the mouth. The tasty treats are lemon- and rose-flavoured and filled with raspberry jam.
Read more at http://www.tatler.com/news/beauty-flash/nina-ricci-macarons#24g0RpPMPBrwT4sx.99
Pati šviežiausia naujiena iš Paryžiaus - Ninos Ricci mados namų limituoto leidimo kvepalai "La Tentation de Nina" (juos jau galima rasti ir Lietuvoje) bei legendomis apaugusio saldumynų salono "Ladurée" naujausi macaronsai, atkartojantys ne tik minėtojo aromato buteliuko koloritą, bet ir kvapų-skonių vaivorykštę: citrusai, rožės, aviečių džemas, migdolai... Tai nepailstančio, vieno iš sėkmingiausių šiandienos "nosių", Olivier Crespo ir konditerio Vincento Lemains'o šešerių mėnesių darbo rezultatas. Kvepalai kaip desertas, desertas - kaip kvepalai.



Ir visai į šią temą, mano požiūriu, galėtų tikti vienas būsimas lietuviškas renginys svetingumo komplekse "Monte pacis", kurio specialiai paruoštas vakarienės meniu taip pat žada parfumerines ir kulinarines temų sankirtas.

Foto: parisbreakfasts.blogspot.com, vanityfair.fr, hermes.com, guerlain.com, ninaricci.com
Ladurée, smart chaps that they are, have conjured up a macaroon inspired by the limited-edition La Tentation de Nina scent. Don't worry - it won't taste like the perfume spritzer at Harrods has just blasted you in the mouth. The tasty treats are lemon- and rose-flavoured and filled with raspberry jam.
Read more at http://www.tatler.com/news/beauty-flash/nina-ricci-macarons#24g0RpPMPBrwT4sx.99

Comments

Popular Posts