Saulės terapija: Hors Là Monde „Shiloh“

Jau ne kartą rašiau apie savo meilę rožėms. Tačiau vėl turiu progą dar sykį apie tą patį, nes 2007-aisiais į nišinės parfumerijos rinką įžengęs „Hors Là Monde“ aromatas „Shiloh“ sujaukė mano nuostatas ir įsitikinimus rožių atžvilgiu. Todėl pristatau dar vieną rožės portretą - labai linksmą, be abejo, geltoną, žaižaruojantį neįkyria pavasariška saule, trykštantį pomelo (toks didelis saldus greipfrutas) optimizmu, ir, nepaisant viso to, sugebantį išlaikyti solidų klasikinį orumą.


Nors į google vaizdų paiešką įvedę „Shiloh“ gausite Angelinos Jolie ir Brado Pitto atžalos nuotraukas, sąsajų su „Hors Là Monde“ kvepalais tai vistik turi. Pasirodo, Angelina parfumerijos namus padavė į teismą už tai, kad šie savo naujam produktui išdrįso suteikti jos dukros vardą. Dėkuidie, teisėjai pasitaikė išmintingi ir hebrajų kalbos žodžio „shiloh“, reiškiančio „jo dovana“, nepaliko vien Holivudo žvaigždžių asmeniniam naudojimui (nors ir užpatentuotam!). Vienaip ar kitaip, toks skandalas smulkiam kvepalų gamintojui su vos trijų pavadinimų gaminiais - į naudą ir į žinomumą. Nors „Shiloh“ ir be viso to verti dėmesio.

Šis kvapas yra ryškus pavyzdys to, koks atpažįstamas gali būti kūrėjo braižas. Tie, kas betarpiškai yra susipažinę su „Parfums DelRae“, žino, apie ką čia aš. Taip, apie „Shiloh“ parfumerį Michelį Roudnitska'ą ir jo darbus, kuriuos nevalingai norisi sugretinti su kitos nosies-žvaigždės - Sophios Grojsman - šedevrais („Tresor“, „Paris“, „Yvresse“ ir t.t.). Jausmingais, bet ne dramatiškais, labai moteriškais, bet ne banaliais, ir kone visais atvejais turinčiais terapinį poveikį, prilygstantį saulės spindulių šviesai. Bent jau aš taip visada jaučiuosi, pasikvėpinusi šių dviejų parfumerių kūriniais. Todėl drąsiai sakau, kad „Shiloh“ yra iš tų kvepalų, su kuriais lengviau sulaukti jau spėjusios pabosti žiemos pabaigos.

M. K. Čiurlionis, "Rojus" (1909)
Labai gerai, kad pačiulis, kuris šiaip jau siejasi su tamsiu koloritu, čia toks galantiškas, jog kompozicijai tiesiog priduoda pasakiškos šilumos, o ne gramzdina savo sunkumu į pažemes. Drąsinu tuos, kurie perskaitę „Shiloh“ natas gali pasijusti prislėgti. Anaiptol, - rožės, pačiuliai, muskusas, briedragės, vanilė ir kiti taurūs dalykai čia taip puikiai suderinti su lašu citrusų ir vaiskia kinrože, kad pasikvėpinę jais, būsit pakylėti nuo žemės, tiesiai į rojų. Taip, mano lūpomis kalba „Shiloh“ įsimylėjusi nosis :)

Comments

Popular Posts