Patricko Süskindo "Kvepalai" išleisti ketvirtą kartą

Ar matėt naują Patricko Süskindo romano "Kvepalai" leidimą? Pirmą kartą pasirodęs 1995 metais, kartotas 1998-aisiais ir 2005-aisiais, jis ir vėl eilinį sykį buvo dingęs iš knygynų lentynų bei medžiotas senų knygų portaluose. Dabar jau skaičiuoju ketvirtą leidimą ir ketvirtą viršelį. Labai prastą, beje. Be jokios išmonės, sukurptą taip, tarsi būtų skirtas eiliniam pigiam skaitalui minkštais viršeliais. Tikiu, kad toks net gali atbaidyti potencialų skaitytoją, klaidingai pritraukdamas visai kitą knygų rijikų (ar, tiksliau, rijikių) grupę.
Aš balsuoju už antrąjį, 1998 metų leidimą. Ir labai tikiuosi, kad kito - būsimo - viršelio dizaineris, jaus knygą ir jos kvapą.

1995 

1998

2005

2012

PAPILDYTA 2015 m. spalį: 5-asis leidimas

Comments

  1. Balsuoju už 98, šį leidimą ir skaičiau :)

    ReplyDelete
  2. Moters grožyje slypi paslaptis, moteris pati savaime yra slėpinys, kvepalai (kvapai) taip pat yra paslaptis, ar ne? Gal reikėtų žiūrėti giliau,kad prie tų paslapčių bent kiek priartėtume?

    Na, ir tegul nepritraukia to paviršutiniško 'potencialaus skaitytojo', jei jis sprendžia pagal viršelį. Ir tegul,kad ir klaidingai, pritraukia tą 'visai kitą knygų rijikų (ar, tiksliau, rijikių) grupę': gal susidomės, gal apsvarstys, gal visgi užbaigs, gal jiems pravers, gal pasimokys, gal supras, gal pakeis skaitymo įpročius.

    ReplyDelete
  3. Anonimiškam: idėja apie moters grožį - aiški ir suprantama. Bet jos išraiška šiuo konkrečiu atveju - banali. Akivaizdu, kad mūsų supratimas, kas yra geras knygos viršelis, skiriasi, bet juk visai smagu padiskutuoti, ar ne? ;)

    ReplyDelete
  4. Miela Margot,diskutuoti smagu ir įdomu (apie banalumą padiskutuočiau dar ir atskira tema). Tačiau aš tikrai neminėjau,kas man yra geras knygos viršelis, niekada apie tai negalvojau, tiesa sakant. Pamėginau žiūrėti objektyviau ir tiek. Kita vertus, galbūt šiuo apsimestiniu objektyvumu bandžiau apgauti save, nes graži moteris vaizduojama, ir šis vaizdinys sukūrė jos kvapą mano galvoje. Na, gal dar šiek tiek supykau dėl skaitytojų diskriminacijos (tie, kam skirta ir neskirta skaityti mat šios knygos) arba tiesiog norėjosi prieštarauti. :)

    ReplyDelete
  5. Tikrai nykus ir visiškai nekūrybingas viršelis... Didelis praradimas knygų kultūrai!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts