Marc Jacobs „Bang“: pipirų bomba

Šiandien atidėjau į šoną nišinę parfumeriją ir patikrinau, kas naujo atkeliavo į mainstreamo parfumerijos parduotuvių lentynas. Iš karto pasukau į vyrų pusę, nes moteriškoje praeitą sykį nieko įdomaus neaptikau, tik eilinį kartą išuosčiau visą klasiką ir konstatavau, kad ir vėl vietoje originalių naujienų mums siūlo dešimtis nuobodžių flankerių. Na, gal tik „Prada Candy“ tąkart įsiminiau dėl dantis geliančio saldumo.

Piktybiškai pro akis praleidau naujas senų kvepalų versijas - l'eau, light, sport - ir čiupau už pirmo dėmesį patraukusio flakono. Apskritai, ar pastebėjot šiuo metu ypač madingą tendenciją vyriškiems buteliukams suteikti neįprastas formas? Hanteliai, sugniaužti kumščiai, galvos, granatos, sportbačiai...


Jėgos ir valdžios simboliai, kaip prieštara į juos supiltiems beveidžiams ir nykiems kvepalams. Ar begali būti tobulesnis produktas macho vyrams?!

Betgi grįžkim prie to pirmojo man užkliuvusio - masyvaus metalinio Marc Jacobs „Bang“. Flakonas spigina ir blyksi net iš tolo, tad nori nenori eini prie jo. Matyt, ne veltui ir pernykščiuose FiFi apdovanojimuose ši pakuotė buvo įvertinta prizu už geriausią dizainą.

Ir įsidėmėtinas tas „Bang“ ne tik dėl blizgančios išorės, bet ir dėl nepopuliaraus sprendimo mass parfumerijoje visą dėmesį sutelkti į pipirus. Nišinių kvapų tarpe turime puikių ir labai subtiliai interpretuotų pipirinių natų visiems skoniams ir visoms progoms (mano pačios mylimiausi - Hermes Poivre Samarcande). Tuo tarpu „Bang“ kerta nosin su tokiu stiprumu, kad daugiau nekyla klausimų, kodėl būtent taip jie yra pavadinti. Gana tiesmukas ir tikrai aštrus pipirų mišinys, kuris, netoleruojantiems šio kvapo, turbūt iššauktų realų čiaudulį. Vėliau šita smūginė prieskonių koncentracija nugesinama medienos natomis, įžeminama vetiverijos dėka ir sušildoma benzoinine derva (bet tik vos vos juntama). Nuoširdžiai rekomenduoju pauostyti visiems, kurie nebetiki, kad įsigalėjus melsvo lengvumo madai, galima surasti kažką atraktyvesnio.

Comments

Popular Posts