Prie kavos: po Grasą su Aisčiu Mickevičiumi

Na ką – vėl turime skaitinių prie rytinės kavos ar penktos valandos popietinės arbatėlės. Naujausiame rugsėjo mėnesio „Moters“ žurnalo numeryje – žurnalistės Vitos Vilimaitės tekstas apie aktoriaus, radijo ir TV laidų vedėjo bei kvepalų kūrėjo Aisčio Mickevičiaus kelionę į „kvapų Meką“ – Grasą. Čia jis vyko norėdamas dar labiau išlavinti uoslę ir parsivežti naujų įspūdžių, o tuo pačiu įgyvendino ir seną savo svajonę aplankyti kvepalų sostine vadinamą Pietų Prancūzijos miestelį.

Kelionės įspūdžiai pagardinti Aisčio pasakojimu apie savo paties parfumerinę kūrybą. Žinia, per dvejus metus jis sukūrė bent 20 kvepalų, tačiau yra užsidegęs žinias ir gebėjimus gilinti toliau. O tokia galimybė yra būtent Grase – studijos vietos parfumerijos institute kainuotų apie 40000 litų ir truktų 9 mėnesius (paminiu šitą faktą, nes man pačiai jis labai įdomus). Galbūt netrukus turėsime pirmąjį profesionalų parfumerį lietuvį?


Verčiam kitą žurnalo numerį. Čia pristatomi nauji kvepalai – „Elie Saab Le Parfum“. Intriguoja aromato autoriaus – Franciso Kurkdjiano – asmenybė, tarsi jau pati savaime žadanti kažką galbūt ne visai konvencionalaus. O kaip yra iš tikrųjų, galima patikrinti patiems, „Kristianos“ salonuose (aš pati, deja, dar nespėjau).





Comments

  1. Elie Saab nepatiko :( labai.

    ReplyDelete
  2. Rasa, dar vienas rožinis klonas? Ar tiesiog ne Jūsų skonio? :)

    ReplyDelete
  3. būtent.. iš rožinių klonų armijos. Pauosčius kažką tokio visada pagalvoju - na kiek dar jų bus sukurta? nors..jų juk daugybė ir vis atsiranda. Vadinasi rožinio kvapo paklausa yra:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts