"Molinard" legenda Vilniuje

Šį vakarą Gedimino 9 įsikūrusi "Sarma" kvietė į Molinard kvepalų, ne per seniausiai pasirodžiusių Lietuvos rinkoje, pristatymą. Molinard parfumerijos namų savininkų penktosios kartos atstovė Charlotte Lerouge Bénard į Vilnių atvyko specialiai tam, kad plačiau supažindintų su savo šeimos istorija bei jau daugiau nei 160 metų jų kuriamais kvapais.

Vakaro akcentu, be jokios abejonės, tapo vienas iš XX amžiaus parfumerijos švyturių ir "Molinard" vizitinė kortelė - kvepalai "Habanita". Savo gyvavimo kelionę 1921 metais pradėjusi kaip ekstraktas cigarečių aromatizavimui, "mažoji Havana" (tokia šio aromato pavadinimo reikšmė) netrukus tapo moterų laisvėjimo simboliu ir les garçonnes stiliaus išraiška, koja kojon žengusi su į madą Kuboje tuo metu atėjusiu tango. Mūsų dienas "Habanita" pasiekė jau kiek pakitusi, mat dėl vis įsigaliojančių naujų draudimų, parfumerijos pramonei tenka keisti vienas sudedamąsias dalis kitomis. Kaip minėjo pati Charlotte, nuo originaliosios kvepalų versijos šiuolaikinė skiriasi iki tol neegzistavusia "metaline" nata, tačiau esminių pakeitimų daryta nebuvo. Dar viena įdomi detalė, kad nepaisant visų gausių "Molinard" muziejuje saugomų eksponatų (firminių flakonų, etikečių ir kt.), pati pirmoji originali "Habanitos" versija yra eksponuojama vienintelėje vietoje - šalia Paryžiaus, Versalio rūmuose įsikūrusiame kvepalų muziejuje, taip vadinamoje Osmotekoje (jaunoji Molinard atstovė prisipažino, kad šią versiją pauostė vos prieš porą savaičių).


Kaip ir reikėjo tikėtis, į klausimą, kuo kvėpinasi ji pati, Charlotte atsakė nedvejodama - "Habanita". Tik priklausomai nuo progos, ji mėgstanti derinti šį kvapą su kitais, ant viršaus purkšdama, pavyzdžiui, Molinard "Chypre d`Orient" ar kt.


Mano pačios favoritas iš Vilniuje prieinamos Molinard pasiūlos (kuri, kaip žadėta vakaro metu, turėtų plėstis) - 1979 metais sukurtas "Molinard de Molinard". Tai tikras 8-ojo dešimtmečio pabaigos kūdikis, klasiškas, ryškus, žaliomis skambiomis natomis prasidedantis gėlių šipras. Įsivaizduoju jį kaip nepamainomą vakaro aksesuarą, užbaigiantį ekstravagantiškos raudonos suknelės ir aukštakulnių ansamblį.


PAPILDYMAS (2011 birželis):
Interviu su Charlotte Lerouge-Bénard skaitykite birželio mėnesio žurnale "Moteris" arba štai čia.

Comments

Post a Comment

Popular Posts