Hermès „Jardin sur le Toit“, Kenzo „10:10 in Sicilia“

Naujieji kvepalai „Jardin sur le Toit“ (Sodas ant stogo) iš Hermès sodų serijos tęsia šių mados namų „nosies“ Jeano-Claude’o Ellena’os pradėtą gaivių žalumos kvapų tradiciją. Visgi šalia „Jardin sur le Nil“, „Jardin en Mediterranée“ ir „Jardin après la Mousson“, naujasis kvapas mažiau savitas ir neturi ryškios „razinos“, nors natų eilutėje įrašytas kompostas vertė tikėtis kažko neįprasto ir keisto. Komposto užuosti nepavyko, tačiau konvencionalų ir jau gerokai pabodusį obuolio, kriaušės ir rožės popderinį Ellena nuspalvina labai saikingu žoliniu aitrumu, šitaip tarsi palikdamas savo lengvai atpažįstamą parašą.

Yra didelė rizika, kad „Jardin sur le Toit“ šią vasarą pakils į perkamiausių topų viršūnes, kaip kad neseniai buvo nutikę su „Jardin sur le Nil“ ir „Jardin en Mediterranée“. Be to, paryžiečiams šie kvepalai gali pasirodyti itin artimi – juk ten taip populiaru ant stogų įsirengti žaliuojančias ir kvepiančias terasas! (keletą jų pabandžiau net nufotografuoti, žr. žemiau).

Natos: obuolys, kriaušė, rožė, žolė, bazilikas, magnolija ir kompostas.



© Foto/Margot blogas

Kenzo „10:10 in Sicilia“
Citrusinės figos. Charakteringesnis už Hermès naujieną, kita vertus, originalumu taip pat nespinduliuoja. Lyginant su kitais vasarai skirtais lengvais kvapais, pasirodė išties stiprus bei patvarus ir drąsiai galėtų būti naudojamas kaip pigesnė (bet jokiu būdu ne prastesnė!) alternatyva nišiniams figų aromato kvepalams (Paryžiaus Beauvais oro uoste 50 ml EDT – 42 €). Savo struktūra ir nuotaika gana artimas Acqua di Parma „Fico di Amalfi“, tik su mažiau cukraus – citrusinis akcentas čia išryškinamas ne mandarino ir bergamotės saldumu, o karstelėjusiu greipfruto aitrumu.

Natos: greipfrutas, mandarinas, bergamotė, bijūnas, frezija, figos, kedras, vetiverija.

Beje, šių kvepalų flakonas realybėje ne toks patrauklus, kaip reklaminėje nuotraukoje: tas nugarėlėje užklijuotas lipdukas - gana prasčiokiškas, be skoningo glianco ir kokybės.

Comments

Popular Posts