Eau d'Italie naujiena "Poeto sodas" ir kita gamta

Pradėjau nuoširdžiai pavydėti mados blogeriams, nes viskas, ko reikia jų naujiems įkvėpimams, yra vaizdinė medžiaga (be kita ko, lengvai pasiekiama internetu). Su kvepalais - kiek sudėtingiau. Štai, pavyzdžiui, šiandien perskaičiau naujieną apie netrukus pasirodysiančius italų nišinės parfumerijos gamintojų Eau d'Italie kvepalus "Jardin du Poète" (Poeto sodas).


Ir ką? Ogi nieko. Kol kas galiu tik spėlioti apie juos iš pranešimų spaudai - kad unisex, kad inspiruoti Sicilijos sodų žalumos ir jungiantys savyje klasikines "itališkas" natas, tokias kaip karčiavaisis citrinmedis, bazilikas bei kiparisas. Toliau dar galiu ieškoti asociatyvinių paralelių su Vincentu Van Goghu ir jo to paties pavadinimo drobe,


bandyti įsivaizduoti tą sodrų žalumos kvapą, papostringauti apie itin romantišką ir XIX a. apogėjų pasiekusią temą, kurios centre - nesuprastas vienišas genijus, paguodos ieškantis gamtos prieglobstyje ir... laukti dar bent kelis mėnesius, kol kvepalai pasieks (arba ne) Lietuvą.

Beje, ar pastebėjote, koks parfumerijos industrijoje galingas sodų "suvešėjimas"? Puikioji Hermès serija, netrukus pasipildysianti nauju aromatu "Jardin sur le Toit" (Sodas ant stogo), Cacharel sodų kolekcija "Le jardin", senus gerus kvapus perkelsianti į gėlėmis sužydėjusius flakonus, ir gausybė pavienių aromatų, atiduodančių duoklę žalumai. Peršasi tik viena mintis - miestiečiai jau tiek persisotino asfaltu, betonu, monolitu ir visa kuo dirbtiniu, kad tikra atgaiva tampa bent iliuzinis pasinėrimas į gamtą. Panašu, kad ši tendencija netrukus taps nauju mados šauksmu ir populiariųjų parfumerijos namų produkcijoje.

Comments

Popular Posts