Ką aplankyti parfumistei(-ui) Londone: TOP-3

Visai neseniai, po kelionės iš Londono, ant savo feisbuko sienos užrašiau mintį, kad jeigu egzistuoja žmonių skirstymas į mylinčius kates arba šunis, tai turi būti ir atskiros kategorijos simpatizuojantiems Londonui arba Paryžiui. Aš renkuosi pastarąjį, ir visai ne dėl to, kad teko jame pagyventi gerą pusmetį. Tiesiog viskas slypi kur kas gilesniame ir sunkiai išnarpliojamame pasąmonės sluoksnyje – arba tie miestai rezonuoja su tavo savastimi, kultūrine patirtimi, grožio suvokimu ir t.t., ir pan., – arba ne. Net parfumerine prasme Londonas man pasirodė mažiau patrauklus nei Prancūzijos sostinė. Viena iš jo arterijų, t.y. nuolat perpildyta Oxfordo gatvė, neturi specializuotų parfumerinių, kaip kad analogiškos reikšmės paryžietiška Rue de Rivoli, besipuikuojanti gausybe mažesnių ir didesnių „Sephora“, „Marionnaud“ ir kitų tinklų krautuvių (londonietiškoji „Boots“ savo koncepcija man labiau primena mūsiškį „Drogą“, tad jos „neužskaitau“; nors, tiesą sakant, jame galima aptikti visai neblogų populiariųjų kvapų išpardavimų).

Parfumeriniai taškai Londone vienas nuo kito nutolę kone per šviesmečius, tad pasivaikščiojimas „koja už kojos“ neįmanomas, be ko neįsivaizduoju Paryžiaus. Vis dėlto yra keletas objektų, kuriuos prisiekusioms parfumistėms, turistaujančioms ir turinčioms tik kelias laisvas dienas Londone, aplankyti privalu.

1. „Les Senteurs“ (reikia paėjėti gerą gabalą kelio iki Elizabeth str.71, išlipus Viktorijos metro stotyje). Ką ten galima rasti, ko nėra Lietuvoje: visą Parfumerie Generale, Frédéric Malle, Serge Lutens, Caron asortimentą, žaviąją Maître Parfumeur et Gantier seriją „Les Parfums Historiques“, Les Nez, Parfums Delrae ir kt. Tai turbūt jaukiausia nišinės parfumerijos krautuvėlė Londone su labai mielomis ir draugiškomis darbuotojomis. Čia su klientu mokama apsieiti be ceremonialų ir pompastikos, o interjeras primena jaukiai įrengtą namų erdvę.


2. „Liberty“ (įsikūrusi visai šalia Oxford str. – iš jos tereikia nusukti į paralelinę, kur kas jaukesnę Great Marlborough gatvelę). Tai kompaktiškas ir skoningas prekybos centras, kuriame rasite tik garsiausius mados pasaulio vardus ir nepateksite į turistų laviną. Pirmame „Liberty“ aukšte – nišinės parfumerijos pasaulėlis su Frédéric Malle aromatų kabinomis, Francis Kurkdjian, Diptyque, Le Labo ir kt. pas mus kol kas nepasiekiamais vardais. Asortimento užteks, kad galva apsisuktų.

3. Be jokios abejonės – „Harrods“. Pirmas aukštas čia puikuojasi tiek nišine parfumerija (Ormond Jayne, Bond No.9, Penhaligons ir dauguma aukščiau minėtųjų vardų), tiek meinstrymu. Prieš išeidami lauk, nepamirškite pakilti ir į 4 aukštą, kur savo atskirą respubliką turi įkūręs nūdienos parfumerijos guru Roja Dove. Čia išbandysite ne tik jo paties kurtus kvepalus, bet ir (jeigu pasiseks) pateksite į jo kuruojamas diskusijas ar kaip tik šiuo metu vykstančią parodą.

Pasidalinkite ir savo mėgstamomis parfumerinėmis Londono vietomis ;)

Comments

Popular Posts