Etat Libre d’Orange. Like This / Tilda Swinton

Kuo gi, jeigu ne tam tikru dėsningumu pavadinti faktą, jog antrieji mano dėmesį patraukę „žvaigždžių“ kvepalai yra būtent iš „Etat Libre d’Orange“? Prieš metus tai buvo savitoji Rossy de Palma ir jai skirtas (kraujo kvapo) rožių Eau de Protection, na o dabar – androginiškoji kino mūza Tilda Swinton ir jai dedikuoti „Like This“.

Jau žinau, kad pastaruosius teks įrašyti į šių metų parfumerinių atradimų sąrašą. Drąsus, keistas, pieno baltumu atmiežtos oranžinės spalvos dvelksmas, ir be viso to – gebantis stipriai stipriai sušildyti. Tarsi ką tik paruoštas romo, citrinos, imbiero ir medaus gėrimas. Iš kitos pusės, garuojančio prieskoningo pyrago įvaizdis juos suartina su gurmaniškaisiais „Noël au Balcon“. Tačiau jeigu „Kalėdos balkone“ yra gana tiesmukas ir realistiškas žiemos šventėmis dvelkiantis kvapas, tai „Like this“ gerokai juos pralenkia savo subtilia raiška ir kalbėjimu perkeltinėmis prasmėmis. Tiesiog pribloškė (gerąja prasme) parfumerės Mathilde Bijaoui sugebėjimas žongliruoti viena vertus – aštrumo pojūtį, kita vertus – švelnumo gūsį sukeliančiomis natomis. Saldumas čia maišosi su lengvu kartumu ir vos pagaunamu rūgštumu, baltos spalvos pojūtis keičiasi akinančia oranžine. Priešybių vienybė. Beje, tai vieni iš nedaugelio kvepalų taip ryškiai keliantys spalvines asociacijas (įdomu, kaip kitiems, juos išbandžiusiems?). Todėl net kelis kartus iš eilės aiktelėjau, kai praėjus geram mėnesiui po jų pristatymo firmos puslapyje ir juos realiai išbandžius, kvapo įsivaizdavimas, sukurtas reklaminių iliustracijų, atitiko 100 procentų! Ir tai buvo absoliučiai priešinga patirtis, nei toji, kuria ne per seniausiai nustebino Givenchy „Eau Demoiselle“ – gotiška gaidele ir netgi intelektualumu dvelkianti jų reklamos kampanija (išties be galo originali!) prasilenkė su pačiais kvepalais, atkartojančiais jau gerokai „pavalkiotus“ parfumerinius kanonus, tad rezultatas tuokart nuskambėjo kaip „nesusigrojusios“ komandos darbo disonansas.

Pagarba „Etat Libre d’Orange“ už toliau tęsiamą kompromisų nepripažįstančią kūrybą.

Natos: mandarinas, imbieras, moliūgo akordas, šlamučiai, apelsinmedžio žiedai, Graso rožė, vetiverija, heliotropas, muskusas.

PAPILDYMAS (2011.05.07)
2011 metų The Fragrance Foundation France (FIFI) apdovanojimuose, šie kvepalai pelnė specialistų žiuri prizą (Prix Jury Spécialistes)!

Comments

  1. Kazin vyrai gali jais kvepintis ? :)

    ReplyDelete
  2. Man šitas kvapas labiau moteriškas, nei vyriškas - nėra jame patrauklios maskuliniškos jėgos. Bet gal jos ne visada ir reikia (?) :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts