Išsiilgusiam klasikos: Nicolaï „Patchouli Homme“

Tėvo dienos proga rašau tekstą, skirtą vyriškam aromatui. Ir nors mano pačios a.a. tėtis prieš dešimtmetį lauktuvėms iš Maskvos užsiprašė „Krasnaja Moskva“ flakoną, šiandien jam jau dovanočiau kai ką prašmatnesnio. Pavyzdžiui, savo pastarojo meto atradimą – Parfums de Nicolaï „Patchouli Homme“ (2009).

Dažnai siejamas su 60-aisiais ir garsiuoju „Flower Power“ judėjimu, pačiulio aromatas apibūdinamas kaip itin jausmingas ir gilus, o jeigu jis dar inkrustuojamas cinamonu, rožėmis, vanile ir ambra (kaip kad Nicolaï kompozicijoje), tuomet turime tikrą emocijas žadinančią bombą. Tik teoriškai susipažinus su „Patchouli Homme“ natomis, gali pasirodyti, jog šie kvepalai labiau pritinka dailiajai lyčiai, tačiau juos pauosčius, viskas stoja į savo vietas. Taip, čia ryškus cinamonas (Nicolaï vizitinė kortelė!), taip, čia jaučiasi rožė, bet „griežtųjų“ natų – levandos, pelargonijos, lauro lapų ir pipirų persvara neleidžia suabejoti, kad turime reikalą su solidžia, klasikinio „kirpimo“ vyriška kompozicija. Pradžioje jaučiamas šaltas citrusinis-levandinis kokteilis su mėtos užuomina, netrukus suminkštėja cinamono ir rožės akordais, tačiau maskuliniškos harmonijos balansas nė per nago juodymą nepasvyra į priešingą pusę. Pats pačiulis, kuris tarsi turėtų būti pirmame plane, čia slepiasi po žalumos ir aštrokos medienos uždanga. Ta proga turėčiau pastebėti, kad Nicolaï pačiulį interpretuoja akcentuodama būtent pastaruosius tonus, o ne, kaip dažniau įprasta parfumerijoje, pačiuliui būdingą drėgnos žemės aromatą.

Šie Patricios Nicolaï (žymiojo Pierre’o Guerlaino palikuonės) kvepalai, kaip niekas kitas užtikrintai ir kokybiškai tęsia garsiųjų aromatų tradicijas, šiandien jau be skrupulų nutrauktas sukomercintų „Guerlain“ namų. „Patchouli Homme“ drąsiai rekomenduočiau visiems nusivylusiems ir liūdintiems senųjų „Guerlain“ gerbėjams, mylintiems „Vol de Nuit“, „Jicky“ ir kitus senuosius šedevrus.

Comments

  1. Keista vienok - namai su tokiom senom giliom tradicijom supopsėjo, o ganėtinai naujas brendas kuria aromatus, vertus šimtmečių šleifo...

    ReplyDelete
  2. Viskas šiame pasauly turi pradžią ir pabaigą... O žinant, kad Patricia ne tik mokėsi, bet ir augo šalia garsiausių Guerlain šeimos atstovų, pasidaro visai nebekeista :)

    ReplyDelete
  3. Sveika, o kaip isigyti si aromata? Lt kas nors juo prekiauja ?

    ReplyDelete
  4. Vilniuje, Užupyje, yra tokia jauki krautuvėlė (www.vdk.lt), - būtent ten ir galima su šiuo ir kitais kvapais susipažinti artimiau ;)

    ReplyDelete
  5. siaip, jei kas nori isigyti, gali uzsisakyti tiesiai is Nicolai. Pas juos yra internetine prekyba ir siek tiek pigiau:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts