Virtualūs kvapai - realybė

Pasirodo, parfumisčių apgailestavimai, kad kompiuteris nepajėgia perteikti kvapų, netrukus gali tapti tik slogiais praeities prisiminimais! Uoliai internete ieškodama vieno, aptikau visai kitą, tačiau išties be galo intriguojantį dalyką: jau šiandien pasaulyje egzistuoja įrenginys, gebantis virtualiai perteikti kvapus. Tai „Scent Dome“ vardu pakrikštytas mažylis, kurį išrado ir pagamino Amerikos mokslininkų kompanija „TriSenx“. Tereikia jį prijungti prie savo namų kompiuterio, įdiegti SENXWare programą ir kompanijų, kurių internetinės svetainės generuoja kvepiantį turinį (Scent Enabled Content), puslapiai atsivers prieš jus ne tik (audio)vizualiai, bet ir paskleis tam tikrą iš anksto numatytą aromatą. Įsivaizduoju, kaip būtų tobula, jei savo svetainių kvepiančiu turiniu pasirūpintų parfumerijos parduotuvės!

Apie „Scent Dome“ viską sužinoti ir netgi jį įsigyti už 369 $, galite štai čia.

Comments

  1. oho, koks nerealus daikčiukas! ir ne tik kvepalams uostyt. pirkčiau:) tik kažink, kiek tų kvapų ir kvepalų jau sugeneruota.

    ReplyDelete
  2. Visai tikiu, kad ilgainiui toks ar panašus kvapų priedas kompiuteriui taps įprastas, kaip kad visiems įprastos yra garso kolonėlės ar mikrofonas :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts