Art de Parfum Sabotage: vaistai po atostogų

Kas augot 90-aisiais, turbūt iki šiol prisimenat seną gerą MTV ir jo hituose karaliavusį „dygliuotą“ Beastie Boys vaizdo klipą Sabotage. Paralelė su šituo „nurautu“ ir išsišokėlišku gabalu (kuris ir šiandien skamba vis dar kietai!) nusibrėžė iškart, vos pamačiau naująjį Art de Parfum Sabotage. Pavadinimas, kuris pagauna! Ir idėja, kurią norisi kuo greičiau užuosti. Bet visi įsivaizdavimai apie ką bus Sabotage sugriuvo, nes prisipiešusi parako, benzino, pinigų ir su krauju sumišusio adrenalino tvaiko, gavau absoliutų netikėtumą. Sabotažą galima padaryti smegenis ir uoslę sabotuojant ne kokiais nors chuliganiškais ingredientais, o intensyvia vasariška žaluma, tiksliau, tiršta ir galinga jos esencija, stipriu koncentruotu ekstraktu. Ne šiaip primenančia meditacinį ir gyduolišką miško maudynėms skirtą gamtišką paveiksliuką, o galingą sprogstamąjį užtaisą! Ir todėl juo pasikvėpinę turėsit ne relaksuoti (nepavyks, net jeigu ir norėtųsi), o eisit kautis su viskuo, kas trukdo užtikrintai irtis pirmyn: tingulys, prokrastinacija, kolegų plepalai ar šiaip „nenuotaika“ bus labai nepakeliui. Amazonės ir vikingai, aš su jumis! 

Intensyvūs žalumos kvapai tokią paskirtį kaip tik ir turi – tonizuoti, energizuoti ir pakelti kraujo spaudimą be sporto salės. Ir šiandien parfumerijoje šitas žalumos bumas, kvapus dėliojant iš šalavijų ir pankolių, mėtų, kiečių ir kraujažolių, figų lapų ir citrusų yra išties ryškus. Čia kaip bandymas praminti dilgynėmis apaugusį ir nelabai dar populiarų taką, kur nėra visuotinai mylimų gėlyčių-rožyčių, karamelių-vanilių ir ūdų-pačiulių. Ir šita kryptis, parodyta dar Germaine Cellier pokariu pagaminto dinamitinio Vent Vert, o po to ilgam išnykusi, man patinka. Nes vis dar nelabai turistinė, nelabai trendy (nors ką tik pasirodę Dioriviera arba Aqua Media irgi iš to paties laivo – ar uostėt?).

Tik yra vienas bet. Žalumos kvapai, jų reklaminės kampanijos, flakonai ir pakuotės jau iš anksto duoda užuominas apie vartotojų uoslių laukiantį žalumos pliūpsnį, o Art de Parfum sugeba pavedžioti už nosies ir nustebinti. Netikiu, kad bent vienas atspėjot po Sabotage slepiantis žalumynų ir citrusų miksą, ir tai yra gerai. Nes taip aromatas tarsi erzina ir kviečia žaisti, parodydamas, kad idėją galima išreikšti nekonvencionaliai ir nenuobodžiai. 

O jei vienu sakiniu – tai Sabotage yra kvapas su konkrečia funkcija, suveikiančia kaip vitamininis kokteilis produktyviai dienos pradžiai.   

Subalansuotas mėgstantiems citrusinį kartumą, gin-tonic su ledu gaivumą ir žolišką energiją. Vaistas be recepto, sugrįžusiems iš atostogų į biurą. Pirmyn! 

Comments

Popular Posts