Art de Parfum Kimono Vert: kvepėti gaivia žaluma

Kiekvieną kartą, kai prasideda batelių ir atlapotų paltų sezonas, reiškia, kad atėjo laikas žalumos kvapams. O aš kaip sykis sėdžiu parke, išsikvėpinusi naujausiais „Art de parfum“ kvepalais Kimono Vert (Žalias kimono) ir bandau brėžti paraleles tarp kvapo ir nelabai dar drąsios medžių žalumos. Viskas gražiai sutampa, nes naujasis „Kimono...“ stengiasi atkartoti lengvą žalsvą skaidrumą – kaip akvarelėje su peizažu, kur pavasaris.


Tik į tą peizažą dar reiktų pridėti šlakelį japonizmo – truputį lotosų, truputį bambukų, truputį vandens tonų. Kvepalų aprašyme ir natų piramidėje viso to nėra (galiu tą suprasti, nes tokia lengvo žalio kvapo koncepcija gali pasirodyti pilnai išeksploatuota ano šimtmečio pabaigoje, kai visi kvėpinomės Lʼeau par Kenzo, Lʼeau dʼIssey ir pan.), bet pojūtis stiprus. Kita vertus, truputį apsigavau su bazėje įvardintais pačiuliais ir kedrais, įsivaizduodama, kad jie bet kuriuo atveju prasimuš ir duos stiprų medienišką, žemišką skambesį. Tai turiu pastebėti, kad to nėra – kvapas nuo pat pradžios iki galo išlaiko žalsvą vandeninę tonaciją, niekur nenuklysdamas į pažemes.

Parfumerijoje būna kelių tipų žaluma. Sodri, tiršta, svaiginanti – einanti nuo Germaine Cellier „Vent Vert“ (1947) linijos iki šiuolaikinių Anne Flipo „Synthetic Jungle“, Eglijos Vaitkevičės Pergola ir daugybės kitų kvapų su galbanine ferula. Visai kitokia – lengva, gaivi, „arbatinė“ žaluma, atsišakojusi nuo Jeano-Claudeʼo Ellenaʼos „Eau Parfumée au Thé Vert“, Franciso Kurkdjiano „Green Tea“ bei „vandeninių“ kvapų srauto. „Kimono Vert“ labai dailiai rikiuojasi šalia visų šių pastarųjų ir papildo tonizuojančių bei „geros savijautos“ aromatų lentyną. Ir dėl to jo dėvėjimo sezonas gerokai išsitęsia, iš pavasario peršokdamas į vasarą ir likdamas ten, kol bus poreikis gaivintis kažkuo vėsinančiu. 


Kvėpinantis „Kimono Vert“ neprireiks dešimties purkštelėjimų, prie kurių mes įpratę, kai turim reikalą su visais „gaiviakais“ (atsiprašau už šitą žodį, bet jis baisiai taiklus). Ne, čia pakaks saikingų dviejų. Kadangi nepaisant lengvo charakterio, kvapas išsilaiko ilgai ir ganėtinai intensyviai. Įvardinčiau tai kaip privalumą, nes ne visada pavyksta nešiotis flakoną rankinėje – kartais jis ten tiesiog nebetelpa! 
  
Viršutinės natos: bergamotė, slyva, eukaliptas, mėta, kvapiųjų našlaičių lapai, metalo natos.
Širdies natos: vandens natos, žaliosios arbatos akordas, pelargonija, vilkdalgis, magnolija.
Bazinės natos: samanos, pačiulis, kedras.


Apžvalga parašyta gavus mėginėlių rinkinį iš gamintojo per Scent Syndicate.

Comments

Popular Posts