Exaltatum Ruby Wood: nematomas (galingas) ginklas

Yra tokių kvepalų, kuriais pasikvėpinus visada būni dėmesio centre – nori tu to, ar ne. Ruby Wood iš „Exaltatum“ – vieni tokių, ir man labai knieti atrasti jų paslapties kodą. 

Tokio tipo kvepalai beveik visada būna įrašyti kategorijoje love or hate, ir čia yra taip pat, kaip realiame gyvenime su ryškiomis asmenybėmis – būtinai bus tokių, kurie jas dievins, ir tokių, kurie degs stipria neapykanta. Tokia lyderių dalia. Tas pats yra su „Ruby Wood“ – „Exaltatum“ bestseleriu ir savotiška šio brendo vizitine kortele, kurioje įrašytas jo DNR: emocionali kompozicija, galingas skambesio forte, sõdrios tirštos spalvos ir natūralių ingredientų gausa. Visa tai kartu sudėjus, turime užantyje laikomo ginklo efektą, akimirksniu sustiprinantį pasitikėjimą savimi ir savo atliekamais veiksmais. Uodžiant kvapą, visąlaik neapleido mintis, jog kvepalų pavadinimas turėjo būti, pavyzdžiui, „Širdžių karalienė“ – su visomis jame slypinčiomis potekstėmis ir užuominomis. Tačiau kūrėjos Eglijos Vaitkevičės įkvėpimas iš tiesų buvo ne galingos (ginkluotos) valdovės įvaizdis, o rudenėjantys, raudonai nusidažę Londono parkai, pasirodo, galį sužadinti tikrą emocijų audrą net po ramaus elegantiško pasivaikščiojimo išpuoselėtais jų takais.



„Ruby Wood“ išties yra emocijų stichija, į kurią įmeta ne kas kita, o rožė. Bet ne šiaip sau eilinė roželė, o tikra Jos Didenybė Rožė – tamsiai raudona (gal net labiau burgundiško vyno spalvos), plačiai išsiskleidusi ir atvėrusi visas savo paslaptis tiems, kas išdrįs jos prisiliesti. O drąsos tam išties reikia, ir tikrai ne kiekvienas jos turės tiek, kad galėtų ne tik prisiliesti, bet ir susilie(s)ti ilgoms valandoms, kurias dovanoja šis aromatas.

„Ruby Wood“ neįmanoma nepastebėti milžiniškų išlakių vazų, pripildytų sultingomis raudonomis uogomis, egzotiškais vaisiais ir prieskoniais, apkaišytų svaiginančiais jazminaičių žiedais. Viskas primena tuos pantagriueliškus barokiškus natiurmortus, į kuriuos sudėtos visos įmanomos gamtos gėrybės. Ir agarmedis – išskleidžiantis šitą kvapą plačiai, galingai ir taip ryškiai, kad nereikia net raudono aksomo mantijos neužmirštamam efektui sukelti.

Jean-Baptiste Robie. Natiurmortas su rožėmis ir uogomis, XX a. pr.

Parfumerijoje egzistuoja tam tikri natų derinimo kanonai, tendencijos, kurios kartais tampa labai „ant bangos“. Ir „Ruby Wood“ gražiai patenka į vieną liniją su aromatais, kurių ašis yra populiarusis rožės-agarmedžio duetas. Mano favoritai šia tema: 4160 Tuesdays „Red Queen“, Nicolai Parfumeur Createur „Rose Oud“ ir „Oud Sublime“, Dusita „Oudh Infini“. O kur dar Montale kvapai būtent šia tema ir visa eilė kitų – jūsų nuosavų – favoritų!

Stiprioms asmenybėms. Arba siekiančioms tokiomis būti.

Natos
Viršutinės​​: rožių žiedlapiai, raudonos uogos, juodieji serbentai, mandarinai, piruliai, kalendros, kardamonai.
Širdies​​: bulgariškas rožių absoliutas, pelargonijos, stambiažiedžiai jazminaičiai (Indija), avietės, kvapiosios našlaitės, kavos absoliutas, pačiuliai, frankincensas.
Bazinės​​: mira, labdanas, agarmedis, santalmedis, muskusas.

Raktiniai žodžiai: raudona, stipru, efektinga.

Koncentracija: Eau de parfum intense.

Talpa: 50 ml, 30 ml, 15 ml.

Įsigyti galima: www.exaltatumperfume.com


Reviu parašytas gavus kvepalų pavyzdį iš gamintojo.

Comments

Popular Posts