„Paskui nosį“ rezoliucija visiems sąmoningiems kvapomanams

Naujųjų metų „Paskui nosį“ rezoliucija, skirta visiems sąmoningiems kvapomanams ar norintiems tokiais būti.

1. Jūs neprivalote teisintis dėl to, kad kvėpinatės „ne nišiniais“ kvepalais. Ir neturite gėdytis to, kad mėgstate kvepalus iš praeitų dešimtmečių. Atvirkščiai – galite save laikyti plaukiančiu nepasroviui ir pažįstančiu klasiką. Šiandien tai yra išskirtinumas, o ne gėda.
2. Turėtumėte žinoti, kad yra ir daugiau įspūdingų kvepalų, nei tik „Baccarat“, „Erba Pura“, „Delina“ ar „Portrait of а Lady“. Raskite pusvalandį ir išdrįskite pauostyti tai, ko dar niekada nebandėte, apie ką nieko dar negirdėjote. Patyrinėkite tai, ką uodžiate. Atradimai yra laimė.
3. Jeigu galite, kalbėdami apie kvapą nevartokite tokių išsireiškimų, kaip „skanūs“, „skanučiai“, „paskanauti“, „paragauti“ ir pan. Patikėkite, skamba labai šleikščiai ir atgrasančiai.
4. Susimildami, neklauskite, ar kvepalai „nišiniai“! Tai neprideda jiems vertės, tai nieko nepasako apie kokybę ar išskirtinumą. Nišos, kaip bekompromisės aukštos klasės produkto aukso amžius baigėsi – dabar šioje kategorijoje pilna pigaus šlamšto už neadekvačias kainas. Liko mitas ir seni įsitikinimai.
5. Nesigundykite gerokai mažesnėmis kainomis, kurias siūlo neaiškūs pardavėjai, prekiaujantys populiariausiais kvepalais. Rizikuojate gauti jei ne neaiškios sudėties medžiagų mišinį (jūs tikrai nenorėtumėte sužinoti, ko būna pridėta į falsifikatus), tai mažiausiai – tik apgailėtiną originalių kvepalų imitaciją.
6. Tikras parfumistas yra ne tas, kuris perka daug (arba labai daug) kvepalų ir žino, kas yra Fragrantica. Tikras parfumistas yra tas, kuris savo laiką ir dėmesį skiria gilesniam parfumerijos pažinimui, žino savo mėgstamą „nosį“ ir jo darbus, yra susipažinęs su klasika ir domisi naujomis tendencijomis. Taip, tai ne tik shoppingas, bet ir nuolatinis mokymasis.
7. Jeigu teks siųsti kvepalus kitam parfumistui, skirkite laiko tinkamam jų supakavimui. Turite žinoti, kad paprastas vokas ir suvyniojimas į popierių tam visiškai netinka. Kieta dėžutė, paminkštintas vokas, burbulinė plėvelė turėtų būti kaip tėvemūsų.


Comments

Popular Posts