Nicolaï namų atstovas: „Kvepalai visada yra gera dovana“

Atvirauju  Patricia de Nicolaï yra viena mano mėgstamiausių parfumerijos kūrėjų. Ir jau seniai  faktiškai nuo to laiko, kai Lietuvoje atsirado ištikimieji jų ambasadoriai „Visokių daiktų krautuvėlė“. Šiandien jie su „Nicolaï Parfumeur-Créateur“, kvietė susipažinti artimiau ir tokiam reikalui tiesiai iš Paryžiaus atsivežė Nicolaï namų atstovą Damieną Flynną (tiesa, vakar turėjęs vykti analogiškas renginys Klaipėdoje taip ir neįvyko, nes dėl tvyrojusio rūko Damienui teko leistis Rygoje ir tiesiog nesuspėti laiku atvykti, tad vilniečiams, galima sakyti, pasisekė kur kas labiau). Nicolaï parfumerijos namų istorija, populiariausi Patricios kūriniai, gamybos metodai ir ingredientai buvo pagrindinė vakaro tema, nuolat papildoma čia pat demonstruojamais kvapais  tiek natūraliomis sudedamosiomis medžiagomis, tiek jau pagamintais kvepalais. Pasibaigus renginiui, Damienui norėjau užduoti kelis klausimus.



Damien, ar išduosite, kas yra absoliutus Nicolaï  bestseleris?
Tai „Patchouly Intense“. Ir jis tokiu tapo iškart, kai tik buvo sukurtas. Tikrai nežinau kodėl. Jį mėgsta absoliučiai visi  moterys, vyrai, jaunimas, afrikiečiai, amerikiečiai, azijiečiai,  visi. Pačiulis visada populiarus, žmonės dėl jo eina iš proto.
O kur slypi jo paslaptis?
Paslaptis yra Patricia (šypsosi). Ji nusprendė pačiulį sumiksuoti su gėlėmis, levandomis, santalmedžiu... Jos pačiulis yra kur kas gaivesnis, nei įprasta. Ypač žmonės dėl šio kvapo pamišę Viduriniuose Rytuose, Dubajuje, kur kasdien nuperkama po kelias dešimtis buteliukų šių kvepalų. Kartą į mūsų butiką užėjusi viena arabų princesė iškart nusipirko 100 buteliukų, nes jai patiko jų turėti visur  savo rankinėje, miegamajame, svetainėje, tualete ir visur, kur tik įmanoma  net mamos kambaryje.



Koks tavo paties favoritas?
„Cuir Cuba“. Nes jis absoliučiai unikalus, į nieką nepanašus. Tai cigaro lapai, saldymedis  esu lengvai pamišęs dėl jų. Dažnai esu Patricios „manekenas“, „modelis“, ant kurio ji išbando savo naujai sukurtus kvepalus, nes jai reikia juos išmėginti ant skirtingos odos. Pamenu, kai ji ant manęs juos papurškė, žmonės klausė, kuo aš kvepiu, nes jiems tas kvapas pasirodė itin keistas ir įdomus. Ir po to, kai jie jau buvo išleisti, tai vis dar yra MANO kvepalai.
Ar Patricia seka pasaulines parfumerijos tendencijas? Ar bando pataikyti į vyraujančias madas?
Patriciai tai absoliučiai nerūpi. Kas jai iš tikrųjų svarbu, tai laisvė. Štai pavyzdys: savo visus oud'us ji sukūrė prieš 5 metus, tuo tarpu kai pirmieji kvepalai su agarmedžiu parfumerijos pasaulyje pasirodė jau prieš 10-metį. Visi klausė „kodėl?“, „juk per vėlu“, o ji tik mestelėjo, jog jai nesvarbu, jog „per vėlu“ ir kad ji norinti SAVO agarmedžio, vakarietiško, visiškai kitokio, nei dauguma rinkoje prieinamų. Arba štai kitas pavyzdys. Pavasarį ji sukūrė „Cap Neroli“, o rudenį pristatė „Neroli Intense“  dveji iš eilės kvepalai su pagrindine neroli nata. Klausiau, kodėl, tačiau Patricia tik gūžtelėjo pečiais ir tepasakė, jog norinti šiuos metus dedikuoti neroliui iš Tuniso. Ir tai yra absoliučiai skirtingi kvepalai. Nustojau tikėtis naujai sukuriamų kvepalų Kalėdoms, Motinos dienai ir pan., nes kartais Patricia naujai formulei sukurti skiria kelis metus, o kartais užtenka gerokai gerokai mažiau.

Damien Flynn (viduryje) ir „Visokių daiktų krautuvėlės“ komanda

Kas yra Nicolai namų DNR?
Tai absoliuti laisvė. Ir parfumerio iškėlimas viršum visko. Visi atpažįsta daugybę žymių kvepalų – „Chanel No.5“, „J’Adore“, tačiau niekas nežino, kas juos sukūrė. Patricią tai išties labai liūdina, todėl jai norisi tai keisti.
Artėja Kalėdos. Kaip manai, ar kvepalai yra gera dovana? 
O, taip. Kvepalai visada yra gera dovana, ypač, kai nėra jokių kitų idėjų. Ir šokoladas (juokiasi).
Ačiū!

Comments

Popular Posts