„Aedes de Venustas“. Daržovės ir smilkalai? Kodėl gi ne?!

Apie „Aedes de Venustas“, firminius vienos Niujorko parfumerijos krautuvėlės kvepalus, išgirdau anksčiau, nei spėjau pauostyti. Daug susižavėjimo šūksnių, skirtų kvapui ir dar daugiau nusivylimo atodūsių, kalbant apie jų kainą. Viskas taip ir yra, nors neslėpsiu, kad mano įspūdžiai po pirmųjų pažinties minučių buvo gana skeptiški. Na, - dar vienas kvapas iš „L’artisan parfumeur“ stiliaus serijos (Bertrand’as Duchaufouras, sukūręs  daugumą „L’artisanų“ ir tuos pačius „Aedes...“ – ištikimas savo braižui, ir jis čia lengvai atpažįstamas); t.y. lengvas, lakus, permatomas, šiuolaikiškas ir labai patinkantis jaunoms moterims „iki 35-erių“.
















Raudonų saldžiarūgščių uogų sauja, kaip atsvara aštriam rabarbarų rūgštumui, tarsi nežada nieko įdomaus, nuteikdama dar vienam vasariškam kompotui. Bet Duchaufouras nebūtų Duchaufouras, jei į įprastą derinį neįmaišytų ko nors baisiai netikėto. Būtent dėl to galėję būti konservatyviai ir popsiškai aranžuoti kvepalai staiga virsta džiazo intonacijomis pagardintu draivu. Pomidorų šakelės, o šalia jų – vetiverija ir smilkalai. Dėmesingai uostant, lengvai atpažįsti visą šią keistą kompaniją, kuri man atrodo tarsi scena su tradiciniu ansambliu, operos solistu ir imrovizuojančių džiazmenų trio. Tikiesi kažkokios kakofonijos, bet gauni šviežų ir negirdėtą skambesį. Ir tampa dar smagiau, kai šitam skambesy pagauni kažką, kas primena senas geras temas. Šiuo konkrečiu atveju (čia turėtų suklusti tie, kas norėtų „kažko panašaus, bet labiau įperkamo“) yra keli svarbūs momentai. Jei užkabino pomidorų stiebai  – susiraskit Donna Karan „DKNY“ arba Eau d'Italie „Jardin du poete“. Jei patiko gaivi vetiverija – drąsiai bandykite vyriškąjį Lalique „Encre Noir“, nes „Aedes de Venustas“ vetiveriją mano nosis jaučia didelio greipfruto fone. Bet jeigu ieškosit originalios ir labai netikėtos bažnytinio smilkalo interpretacijos – nieko geresnio  už „Aedes de Venustas“ nerasit. Smilkalus priderinęs prie daržovių, Duchaufouras niūrios bažnyčios ir pamaldumo įvaizdį paliko toli už nugaros. Tegyvuoja postmodernas!

Comments

  1. naujai_kepama_mamyte25 November 2012 at 13:18

    Ach koks taiklus šių kvepalų aprašymas. Kaip tik šiuo metu mano riešai jais kvepia.. Kadangi esu gerbeja darzoviu ir uogu, po 3 val bent jau as jausciu tik baznytinius smilkalus. O tai nuteike kiek pesimistiskai. Pries tris valandas dar galvojau , kad juos isigysiu, bet dabar pakeiciau nuomone. Visgi pirmosios 3 valandos buvo puikios...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts