Madonna „Truth or Dare“: ne 'sexy', bet 'yummy'

Kai žiniasklaida prakalbo apie tai, jog Madonna netrukus pristatys savo vardo kvepalus, pirmoji man šovusi mintis buvo „o kodėl tik dabar?“. Jau prieš tris dešimtmečius ši popdiva galėjo turėti bestselerį, pavadintą, pavyzdžiui, „Material Girl“ ir kvepiantį raudonu lūpdažiu, pudra bei prabangiu kailiu. Bet susikrauti milijonus jai tuomet pakako tik muzikos įrašų, na o dabar, kai balsas ir kūnas prigeso, galima pasitelkti šalutinę veiklą. Taigi, šįkart – apie naujuosius „Truth or Dare“, kuriuos jau galima rasti ir pas mus.

Tuberoza – ašis, aplink kurią suręsta šių kvepalų kompozicija. Nieko keisto, kad (nors jau tik buvęs) sexsimbolis savo aromatui pasirinko būtent tuberozą – pastaroji nuo seno laikoma gėle, skleidžiančia patį geidulingiausią, net nepadorų aromatą (pati atlikėja jį sieja su savo mama, kuri kvėpinosi būtent tuberozų kvapu). Pasiūlykit jos pauostyti jaunoms merginoms – duodu galvą, kad visos surauks kaktą ir nusuks savo nosytes link kažko paprastesnio. Ir teisingai, nes tai sunkus bei tikrąją to žodžio prasme svaiginantis aromatas. Kad jį pamėgti, reikia ne tik metų, bet ir patirties. Visokeriopos. Tiek gyvenimiškos, tiek parfumerinės. Na o kadangi tuberoza yra tokia ryški ir lengvai atpažįstama, daug kas „Truth or Dare“ lygina su Robert Piguet „Fracas“ – parfumerine tuberozos ikona, dievinama jau nuo 1948-ųjų. Dabar jau tik su žiburiu galima būtų rasti senąją jų versiją, buvusią iki reformuluotės, tačiau manau, kad lyginti būtent su dabartine „Fracas“ versija yra teisingiau: šių dienų kūrinys tebūnie lyginamas su analogišku. Antraip tikrai „Truth or Dare“ kristų nelygioje kovoje. Taigi, jeigu šiandieninis „Fracas“ yra tuberoza žaliame, gaiva ir drėgme persisunkusiame patale, tai Madonnos kvapas – gurmaniška šilta tuberoza vanilinio pudingo taurėje. Pilnai išsiskleidžia ji maždaug po valandos nuo papurškimo ir žydi ilgai, tikrai ilgai beigi ryškiai, - ant mano sausos ir kvapus greitai paleidžiančios odos – bent penkias valandas. Tiesa, „Truth or Dare“ bazė ditirambų nenusipelnė, nes joje lieka tik blankokas vanilinis pėdsakas. Štai čia ir yra vienintelis kvepalų minusas. Vietoje to, man norėjosi kažko tikrai nepadoraus, gal net laukinio. Pavyzdžiui, muskuso, kuris nors ir deklaruojamas tarp natų, bet lieka čia absoliučiai nebylus. Nors taip, kaip yra dabar – tikrai simboliška. Iš to, kas kažkadaise buvo sexy, liko tik šešėlis, prisiminimas.

Comments

  1. Taiklus kvapo apibudinimas, ypac paskutinis sakinys, bet as juo kvepinciausi :)Seselis pasirodo irgi turi kvapa ... :)

    ReplyDelete
  2. Nuostabus kvapas !!! Mano "žieminė" meilė :) Ir taip - jis skirtas moteriai su patirtim.....visom prasmėm....Jis ypač tinkai žiemai, kai jau iškrenta sniegas. Sunaudojau 2 butelius po 75 ml....ir staiga - nebegaminamas. Žinoma, dar galima "sužvėjoti" ebay ir kitur.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts