Įžūliam įvaizdžiui – „Viešbučio šliundra“

Nežinau, kokia burtų lazdele mostelėjus Etat libre d’orange „Putain des Palaces“ (aš šių kvepalų pavadinimą verčiu aštriai – „Viešbučio šliundra“) atėjus vėsiam orui persimaino radikaliai. Ir taip jau antrą sezoną iš eilės – visus metus flakonas ilsisi mano kvapų dėžėje, bet įsigalėjus tokioms dienoms kaip pastarosios, tampa vienu iš favoritu. Iš gaižiai, o gal net labiau aštriai saldžiarūgščio (tai vaisinės karamelės prieskonis, primenantis vienus iš Annick Goutal rožėms dedikuotų kvepalų „Quel Amour!“), šis kvapas virsta maloniai apgaubiančiu rožių pudros debesėliu su vos vos bejuntamu įžūliu „nešvarumu“ (animalistinės natos, oda). Teisybės dėlei reiktų paminėti, kad pastarasis daugeliui moterų tampa akstinu nemėgti šio kvapo, o vyrams – dažniausiai atvirkščiai. Kad tuo įsitikintumėt, galima išmėginti jo efektą, tarkim, vakare einant į klubą, ir geriau – prie atitinkamos (provokuojančios) aprangos bei makiažo. Derinys būtų vertas vienas kito, o brėkštant rytui įgautų dar paveikesnės - makabriškai dekadentinės jėgos, kuri visu savo gražumu išsiskleistų nešvarių peleninių, apytuščių vyno taurių ir kojinių išbėgusiomis siūlėmis fone. Kartais juk taip smagu pašėlioti! :D


P.S. Pasikeitus mano gyvenimo realijoms, vis sunkiau tampa rasti laisvą minutę tinklaraščiui, tad greičiausiai dabar tenkinsiuos kur kas lakoniškesniais tekstais - tokiais, kuriuos spėčiau užrašyti +/- per valandą nuo to laiko, kai užmiega mano kūdikis. Tiesiog norėjau pasakyti, kad aš niekur nedingau :)

Comments

  1. Manoji Etat Libre kvepalu dezele irgi pradedama naudoti tik orams atsalus. Kai silta, jie kazkaip neguli..netgi erzina. Vienu momentu galvojau netgi isparduoti visus. O vat atsalo ir vel megaujuosi :)

    ReplyDelete
  2. Rasa, o kurie mylimiausi? :) Aš tikriausiai amžiams liksiu ištikima Tilda Swinton Like This. Na ir Rossy de Palma, be abejonės, nes esu priklausoma nuo įdomių rožės kvapo interpretacijų.

    ReplyDelete
  3. Na, sunku pasakyti.Jie visi pakankamai keisti, tai kad labai myleciau kazkuri negaliu teigti. Jie tiesiog labai kitokie. As ju 16 turiu, visa dezute po 10 ml. Ir nei vienu per metus neprisijaukinau tiek, kad noretusi didesnio kiekio. Man jie guli kazkokioj kitoj "lentynoj" nei visi kiti kvepalai ir as juos tiesiog kartais noriu uostyti. Like This dezeje nebuvo, o is to ka turiu galiu kvepintis Jasmin et Cigarette (kurie gal labiausiai neutralus), Rossy de Palma, Putan des Palacess. Stipriausiai gal pamegau Divin' Enfant. Nes tas kvapas nu jau visiskai niekur nesutinkamas :) ir kada bepasikvepinciau, visada zmones su kuriais kontaktuoju klausia - kas cia? :)ar visiems jis patinka? kazin. Bet susidomi visi.Tiesa, kvepeti jais ilgiau nei viena diena irgi negaliu. Tiesiog visi Etat Libre kvapai man lyg ir "pazaidimui", nes kelias dienas juos padevejus pradeda erzinti. Nezinau kodel. Tada pailsiu savaite, pora ir vel galiu prie ju grizti. Vyriskoji kolekcijos dalis (bent 6 kvapus is tu 16 as priskirciau labai vyriskiems)man gal per vyriska, kad jais noreciau pati kvepeti. Kvapai stipriai odekoloniniai.
    Tai tokia ta mano keista "draugyste" su siais kvapais.:)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts