Rudens tendencijos – nuo karamelės iki moliūgo

Trumpėjant dienoms, krentant temperatūrai ir palaipsniui tamsėjant nuotaikai, ūpą galima kelti kasrytiniu ritualu – žaismingu požiūriu į kvepalų pasirinkimą. Įjunk vaizduotę, įsiklausyk į save bei aplinką ir mėgaukis kvapų teikiamais pojūčiais! Medituojant prie savo kvepiančio „altorėlio“, kažkaip iškart susidėliojo ir kelios rudeniškos tendencijos:

1. Susiliek su gamta
Jei norisi vidinės harmonijos su rudenėjančia gamta, rinkis drėgnos žemės, miško ir visos jame tarpstančios augalijos kvapus – samanų, grybienojų, apkerpėjusių medžių ir pan. Labiausiai tam tiks kvepalai su ryškiomis pačiulio ir vetiverijos natomis. Mano mėgstamiausi – „Lalique Encre Noir“, „L’Occitane Eau de Vetyver“, „Parfums de Nicolaï Patchouli Homme“, „Serge Lutens Fille en Aiguilles“, „Krigler Good Fir 11“, „Reminiscence Patchouli“ ir pan. Arba, pavyzdžiui, pamėgink kitaip užuosti „Annick Goutal Matin d’Orage“ – kai kam jie primena šviežių grybų kvapą!


2. Raškyk derlių
Rudeniškiausia spalva – oranžinė, o gražiausia rugsėjo daržovė – moliūgas. Ką tik perpjautą moliūgą pajusi „Etat Libre d’Orange Tilda Swinton Like This“ – oranžine spalva ir jaukia šiluma žaižaruojančiame kūrinyje, be kita ko, pelniusiame FiFi (taip vadinamo parfumerijos Oskaro) apdovanojimą. Tuo tarpu „Hermès Hiris“ pradžios natos atkuria šviežiai tarkuotų morkų kvapą. Net ir naujajame „Chanel No. 19 Poudré“ galima jas užuosti! – tai vis vilkdalgio (angl. - hiris), aplink kurį ir sukasi šių kvepalų struktūra, krečiami pokštai. Obuoliai, slyvos ir kiti vaisiai jau nebūtų taip originalu ir žaisminga, nors mūsų parfumerijos parduotuvėse jų yra tiek, kad nors vežimu vežk :)


3. Karamelizuokis
Rudenį grįžta malonios arbatos gėrimo valandėlės, paskanintos mažomis saldžiomis „nuodėmėmis“. Parfumerinei jų imitacijai tinka viskas, kas turi konditerijos gaminių ar juose naudojamų skanumynų kvapą (karamelė, šokoladas, vanilė, kokosas, zefyrai, griliažas, cukatai, riešutai, uogienė ir t.t.). Kvėpinkis „Thierry Mugler Angel“ ar „A*Men“, „Hermès Elixir des Merveilles“, „Chopard Casmir“ (nuo jų net širdis apsala!), viena iš dviejų sofistikuotų „Parfums de Nicolaï“ vanilių („Vanille Tonka“ ir „Vanille Intense“) ar ypač tikroviška „Serge Lutens Bois de Vanille“, riešutiniais „L’Artisan Parfumeur Bois Farine“, „Mandorlo di Sicilia“, prabangiaisiais „By Kilian Love“ ar kitais savo mėgstamiausiais saldėsiais. Rinktis tikrai yra iš ko!


4. Šildykis tauriaisiais gėrimais
Tikrai nesiūlysiu kvėpintis pigiais odekolonais, kuriuos tik užpurškus ant odos, pasklinda šaižus spirito kvapas. Vietoje to verčiau rinktis kvepalus su subtiliomis užuominomis į tauriuosius gėrimus ir turinčius stiprų šildomąjį poveikį. Neprašausite pro šalį su „Frapin 1270“, „Krigler Established Cognac 66“, „Lubin Idole“ ar „Parfum d’Empire Ambre Russe“.


5. Pasinerk į rimtį
Vėlinės ir gedulingas lietuviškas peizažas rudenį nuteikia kažkokiam nusiraminimui ir tykiam tyliam buvimui. Medituok „Comme des garçons Incense“ serijos kvapų debesėlyje, tarsi juodu abitu apsigobk Juozo Statkevičiaus „Eau de Parfum“, „Etro Messe de Minuit“, „Diptyque L’Eau Trois“, „Annick Goutal Encens Flamboyant“ ir „Myrrhe Ardente,“, „L’erbolario Myrrhae“ skleidžiamu šleifu. Arba ieškok kitų sau tinkančių kvepalų su smilkalų, miros, baltųjų lelijų, spygliuočių, vaško natomis...

Comments

Popular Posts