Jūros efektas

Pernai tokiu metu siūliau draugauti su linksmais ir neįpareigojančiais citrusais. Šią vasarą, kuri bent jau kol kas džiugina nuosaikia lietuviška šiluma, tinkamesni atrodo kiek kitokio pobūdžio kvapai, o būtent - pajėgūs sustiprinti ar net sukurti jūros efektą.

Baltijos jūra, visos nuo jos neatsiejamos stichijos (vėjas, saulė, keliaujančios smėlio kopos), ore tvyrantis vandens sūrimas, sumišęs su jūržolių, saldžiu gubojų, erškėčių, čiobrelių ir sodriu spygliuočių kvapu, bene ryškiausiai iš visų mano uostytų kvepalų skleidžiasi Montale parfumerijos namų kūrinyje "Sandflowers". Užsimerki, kveptėli ir pajunti sausai salstelėjusį Smiltynės kopų dvelksmą karštą vasaros vidudienį. Išties stipru.

© Margot blogas

Egzotiškesniems pojūčiams sužadinti idealiai tiks pora Carthusia opusų: "Ligea la Sirena" ir "Corallium", kuriuose atgyja antikinės Odisėjo klajonės su visais jose tvyrančiais kvapais, peizažais ir mitiniais veikėjais.

Juose jūra jau kitokia - tai laukinių Viduržemio pakrančių kvapai, vibruojantys kur kas ryškesniais obertonais - kad ir štai tokiais:

© Margot blogas

Specialiai neminiu jau iki gyvo kaulo pabodusių ir itin populiarių klasikinių "vandens", "ozono" kvapų, nes bent jau mano daugiabutyje liftas kasryt dvelkia būtent jais :) Galvoje turiu tokius nemarius vasaros topus kaip L'eau d'Issey, L'Eau par Kenzo, Davidoff Cool Water, Lanvin Oxygene ir pan. Vasara, atostogos tebūnie atradimų metas. Galbūt, keliaudami po Italiją, visai netyčia aptiksite ir firminę "Carthusia" krautuvėlę, kurioje įsigytas mano paminėtų kvepalų flakonas primins saulėtą kelionę ištisus likusius metus. Sėkmės įkvepiančiose paieškose ;)

Comments

Popular Posts