Kenzo Jungle Homme: aplenkęs laiką

Jei Kenzo Jungle Homme būtų buvęs sukurtas ne 1998-aisiais, о bent dešimtmečiu vėliau, be jokios abejonės, jis būtų pristatomas ne kaip vyriškas, o kaip tobulas unisex aromatas. Ir nė per plauką nenusileidžiantis ryškiausiems nišinės parfumerijos kūriniams (nes kai kuriuos savo originalumu net labai stipriai aplenkiantis).


Mano pažintis su juo buvo ganėtinai intymi, mat atradau jį prieš dešimtmetį, savo vyro, su kuriuo tik ką buvau susipažinusi, vonios lentynoje ir kartais slapčiomis juo pasikvėpindavau. Tuomet Kenzo Jungle Lietuvoje buvo pasiekę populiarumo piką, „Kristianos“ konsultantės dažnai (tiek moterišką, tiek vyrišką versijas) siūlydavo pasimetusiems ir neapsisprendusiems pirkėjams. Bet ar lietuviai dar nebuvo „pribrendę“ prie tokio saldžiai prieskoninio aromato, kad galiausiai Jungle dingo iš lentynų? Šiandien situacija, manau, būtų kiek kita, bet rasti jį jau įmanoma tik užsienyje ar e-shopuose.

Saldūs citrusai čia nuo pat pradžių bendrauja su sausais ir aštriais prieskoniais - ypač stipriai jaučiasi pipirai, kardamonas ir muskato riešutas. Jų kiekis išties įspūdingas, nes tik pasikvėpinus apima pojūtis, tarsi nosį kyšteltum į šviežiai sumaltų prieskonių indelį. Iš kvapą gniaužiančio pradinio aštrumo peršasi įžūlaus ir nežaboto žvėries įspūdis, kuris, laikui bėgant, dantų nebešiepia ir tampa vis jaukesnis, ramesnis, šiltesnis. Galiausiai viskas nurimsta, kol lieka santūrūs sakuotos medienos tonai su saldžios ambros pudra. "Dygliuotas" kvapas, labai pritiksiantis ne tik savimi pasitikintiems tikriems "liūtams", bet ir tiems, kuriems to labai trūksta.

Comments

Popular Posts