Radijo paskaita: Kvepalai, kaip kultūros reiškinys

Sekmadieninės arbatėlės fone galite pasiklausyti Manto Liesio paskaitos apie parfumeriją. Pusvalandžio trukmės laidoje autorius spėja aptarti daug įdomių dalykų - nuo teorinių ir istorinių žinių iki praktinių patarimų, kaip elgtis kvepalų parduotuvėje. Štai čia.

Pati labai pritariu Manto pastebėjimui, kad į parfumeriją kaip meną pradėjo žvelgti garsusis parfumeris Edmondas Roudnistka, šį neįprastą ir naują požiūrį išdėstęs dar 1980 metais savo knygoje "Le Parfum". Joje jis pateikė ne sentimentalią nuomonę, o teorinėmis įžvalgomis pagrįstus įrodymus, kodėl parfumerija yra lygiavertė muzikai, poezijai ir kitoms meno šakoms. Deja, šiandien labai arogantiškai apie tai kalba Octavianas Coifanas, laikantis save vieninteliu ir pirmuoju, kuris parfumeriją pradėjo traktuoti kaip aštuntąją meno šaką. Nors Coifano rašomą blogą laikau Nr.1 visoje tinklaraščių apie parfumeriją jūroje, tačiau šis jo savęs kėlimas nutylint Roudnitskos nuopelnus - mažų mažiausiai neetiškas.

Comments

  1. Octaviano blogas yra pats akademiskiausias...labai profesionaliai raso. taciau kartais net per daug detaliu, nuo kuriu pavargsti:) reikia atsirinkti:)
    Man patinka, kad vos tik speja pasirodyti kokie nors kvapai, jis jau pateikia issamia ju recenzija. Pvz. dar niekur negali pauostyti naujuju Dioro isskirtines linijos kvepalu, o jis jau juos seniausiai aprase:)
    Mantas

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts